Gość Tomasz Napisano Styczeń 22, 2020 Share Napisano Styczeń 22, 2020 Sytuacja wygląda tak: Miałem dług w banku, który trafił do komornika. (udało mi się go spłacić) ale mam pytanie dot. Kosztów komorniczych. Komornik wysłał pismo pod mój stary adres zameldowania, którego nie odebrałem. Nie bylo mnie w Polsce i nie mam w Polsce meldunku. Po tygodniu listonosz zostawił awizo. Miałem jeszcze 7 dni na odebranie listu. I w dniu przyniesienia awizo przyjechał komornik pod mój adres zameldowania, ale mnie nie zastał. Po czym po splaceniu otrzymałem rachunek jakby, w którym była policzona opłata za korespondencję oraz 100 zł za przyjazd komornika. Mam pytanie, czy on wogole miał prawo przyjeżdżać, skoro ja miałem jeszcze 7 dni na odbiór korespondencji oraz czy miał prawo naliczyć opłatę za przyjazd? Skoro miałem urzędowy czas na odbiór korespondencji, czy on nie powinien przyjechać dopiero jak otrzymałby zwrot korespondencji nieodebranej z poczty? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Daria2299 Napisano Luty 9, 2020 Share Napisano Luty 9, 2020 Jak byłeś za granicą to da się odkręcić. Pisz do Eurolege. Pomagają jak ktoś był za granicą i ma teraz komornika. Tak czytałam. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się