piotreus73 Napisano Grudzień 9, 2020 Share Napisano Grudzień 9, 2020 Witam. W 2013 r., komornik zajął w moim mieszkaniu telewizor i lodówkę. Nakleił stosowne informacje o zajęciu. Na dzień dzisiejszy, lodówka ma jakieś 20 lat a telewizor ok. 14 lat. Po siedmiu latach od zajęcia sprzętu, naklejki są brudne, wytarte. Przesłałem do kancelarii komornika pytanie/prośbę o wymianę tych naklejek, ponieważ nie chce być posądzony o celowe niszczenie. Skoro sprzęt jest zajęty, zadeklarowałem rownież chęć zawiezienia do komornika w/w sprzętów. Niestety nie otrzymałem odpowiedzi. Moje pytanie: co będzie jak oznaczenia komornika zwyczajnie z upływem czasu ulegną zniszczeniu. Może ktoś podpowie co z tym zrobić. Pozdrawiam Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Grudzień 10, 2020 Share Napisano Grudzień 10, 2020 15 godzin temu, piotreus73 napisał: Witam. W 2013 r., komornik zajął w moim mieszkaniu telewizor i lodówkę. Nakleił stosowne informacje o zajęciu. Na dzień dzisiejszy, lodówka ma jakieś 20 lat a telewizor ok. 14 lat. Po siedmiu latach od zajęcia sprzętu, naklejki są brudne, wytarte. Przesłałem do kancelarii komornika pytanie/prośbę o wymianę tych naklejek, ponieważ nie chce być posądzony o celowe niszczenie. Skoro sprzęt jest zajęty, zadeklarowałem rownież chęć zawiezienia do komornika w/w sprzętów. Niestety nie otrzymałem odpowiedzi. Moje pytanie: co będzie jak oznaczenia komornika zwyczajnie z upływem czasu ulegną zniszczeniu. Może ktoś podpowie co z tym zrobić. Pozdrawiam Na niszczejące oznakowania zajęć komorniczych nie ma Pan wpływu. A pozostawiony pod Pana dozorem sprzęt traci na wartości, lecz nie jest to oczywiście Pana wina. Komornik naturalnie powinien udzielić Panu odpowiedzi. Jeśli tego nie robi zapytanie należy ponowić, a jeśli i to nie przyniesie rezultatu zalecamy złożenie skargi na komornika sądowego w trybie tzw. nadzoru. Skargę taką składa się do prezesa sądu rejonowego, przy którym działa dany komornik. Inną rzeczą jest, że należałoby w Pana sytuacji sprawdzić, czy egzekucja w ogóle może być prowadzona. Może się bowiem okazać, że z powodu wadliwości tytułu wykonawczego istnieje szansa na umorzenie egzekucji i nawet odzyskanie zabranych pieniędzy - jeśli do tego faktycznie doszło. W naszej Kancelarii EUROLEGE od wielu lat zajmujemy się tego typu sprawami. Mamy kilkaset pozytywnych rozstrzygnięć w sprawach dotyczących blokowania zajęć komorniczych. Jeśli chciałby Pan otrzymać bezpłatną analizę swojej sprawy to oczywiście zapraszamy do kontaktu. Zgłoszenia swojej sprawy można dokonywać telefonicznie dzwoniąc pod numer: 530 333 130, wysyłając maila na: kontakt@eurolege.pl albo wysyłając zgłoszenie przez formularz dostępny na naszej stronie internetowej: https://www.darmowyprawnik.eu/anuluj-dlug/ Wstępna analiza sprawy jest zawsze bezpłatna. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się