Skocz do zawartości

Niesplacone chwilowki

Bolo78

Polecane posty

Witam

Chcialbym sie dowiedziec jak wyglada egzekwowanie dlugu z zagranicy.

Od kilkunastu lat mieszkam za granica i mam kilka chwilowek zaciagnietych w Polsce w tym roku ktorych nie moge splacic.
Termin ich splaty mam na koniec grudnia.
Jest to 6 chwilowek na okolo 14000zl.
Jak moga to wyegzekwowac odemnie jesli dochody mam zagranica na zagraniczne konto.Nie posiadam mieszkania w polsce..Jestem zameldowany u rodzicow. Przyjezdzam do Polski tylko na urlopy raz w roku.A czy grozi cos moim rodzicom ze np komornik moze wejsc do domu i zabrac ich rzeczy.Czy raczej nie mam sie czego obawiac.Ja chce splacic te chwilowki w ratach ale oni nawet nie sluchaja.A jesli otrzymam nakaz zaplaty a jestem za granica to co wtedy.?

Dziekuje i pozdrawiam

Pawel

• 2 weeks later...
Dnia 17.12.2020 o 13:06, Bolo78 napisał:
Witam

Chcialbym sie dowiedziec jak wyglada egzekwowanie dlugu z zagranicy.

Od kilkunastu lat mieszkam za granica i mam kilka chwilowek zaciagnietych w Polsce w tym roku ktorych nie moge splacic.
Termin ich splaty mam na koniec grudnia.
Jest to 6 chwilowek na okolo 14000zl.
Jak moga to wyegzekwowac odemnie jesli dochody mam zagranica na zagraniczne konto.Nie posiadam mieszkania w polsce..Jestem zameldowany u rodzicow. Przyjezdzam do Polski tylko na urlopy raz w roku.A czy grozi cos moim rodzicom ze np komornik moze wejsc do domu i zabrac ich rzeczy.Czy raczej nie mam sie czego obawiac.Ja chce splacic te chwilowki w ratach ale oni nawet nie sluchaja.A jesli otrzymam nakaz zaplaty a jestem za granica to co wtedy.?

Dziekuje i pozdrawiam

Pawel

Panie Pawle, w takiej sytuacji jak Pańska nie można na tą chwilę mówić o jakiejkolwiek przymusowej egzekucji. Chwilówki musiałyby w pierwszej kolejności pozwać Pana do sądu i wygrać sprawy. A zapewniamy Pana, że nie jest to wcale łatwe zadanie jeśli korzysta Pan z pomocy doświadczonych prawników od spraw antywindykacji. W zawieranych umowach pożyczek znajduje się zazwyczaj sporo klauzul niedozwolonych, które unicestwiają część, a czasami całość zawieranych umów. Jednak znalezienie takich błędów  umowach i późniejsze ich wykorzystanie w procesie wymaga solidnej wiedzy i praktyki. W naszej Kancelarii EUROLEGE pomagamy właśnie w takich sprawach. Robimy to od wielu lat z dużą skutecznością.

Gdyby w takiej sytuacji jak Pana pojawił się nawet komornik to nie wyegzekwuje on - o ile to polski komornik - jakichkolwiek świadczeń jeśli Pana majątek i źródło zarobkowania znajdują się poza granicami kraju.

Jeśli chciałby Pan skorzystać z naszej pomocy w swojej sprawie zapraszamy do kontaktu.

Zgłoszenia swojej sprawy można dokonywać telefonicznie dzwoniąc pod numer: 530 333 130, wysyłając maila na: kontakt@eurolege.pl albo wysyłając zgłoszenie przez formularz dostępny na naszej stronie internetowej: https://www.darmowyprawnik.eu/anuluj-dlug/

Wstępna analiza sprawy jest zawsze bezpłatna.

• 3 weeks later...
21 godzin temu, Bolo78 napisał:

Witam.Jesli chcialbym uzyskac od was taka ochrone to na czym to polega.Czy jest jakas stala miesieczna oplata jesli tak to jaka i co w zamian oferujecie.

Dziekuje

Stała ochrona jest płatna w ramach miesięcznego abonamentu i sprowadza się do bieżącego poradnictwa i ewentualnie napisania pisma do wierzyciela. Ponadto osoba posiadająca abonament nie jest zobowiązania do ponoszenia opłat związanych z przyjęciem sprawy do prowadzenia jeśli pojawi się pozew z sądu, tj. dokonywania opłaty kancelaryjnej za przyjęcie i prowadzenie sprawy sądowej/komorniczej.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
  • Utwórz nowe...