Tinkilinkidipsi Napisano Grudzień 29, 2020 Share Napisano Grudzień 29, 2020 Witam. Jest prowadzone wobec mnie egzekucja komornicza na kwotę około 15 tyś zł wobec niespłaconego kredytu bankowego. (Pekao SA) Zajęte wynagrodzenie. Co miesiąc pobierane było z mojego wynagrodzenia ok 2200zł, gdyż ok 4500zł zarabiam. Po każdym odciągnięciu przez pracodawcę dozwolonej kwoty, widziałem ile zostało długu po zalogowaniu się na konto bankowe. Zostało 481zł długu. Teraz sytuacja taka, że za dwa dni wypłata. Czy kadrowa dostaje informacje co miesiąc o aktualnym saldzie zadłużenia od komornika? Czy sama to wylicza? Postępowanie jest w końcówce, a boje się, że jakimś dziwnym cudem znowu odejmą mi 2000zł z wypłaty.... Kto za to odpowiada i kogo mogę ewentualnie pociągnąć do odpowiedzialności za niedopatrzenie? A jeśli za dużo mi zabiorą z wypłaty przez czyjeś niedopatrzenie to kto mi te pieniądze zwróci? Mogę prosić o pomoc jak to wszystko w skrócie wygląda? Dziękuję i pozdrawiam Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Grudzień 30, 2020 Share Napisano Grudzień 30, 2020 17 godzin temu, Tinkilinkidipsi napisał: Witam. Jest prowadzone wobec mnie egzekucja komornicza na kwotę około 15 tyś zł wobec niespłaconego kredytu bankowego. (Pekao SA) Zajęte wynagrodzenie. Co miesiąc pobierane było z mojego wynagrodzenia ok 2200zł, gdyż ok 4500zł zarabiam. Po każdym odciągnięciu przez pracodawcę dozwolonej kwoty, widziałem ile zostało długu po zalogowaniu się na konto bankowe. Zostało 481zł długu. Teraz sytuacja taka, że za dwa dni wypłata. Czy kadrowa dostaje informacje co miesiąc o aktualnym saldzie zadłużenia od komornika? Czy sama to wylicza? Postępowanie jest w końcówce, a boje się, że jakimś dziwnym cudem znowu odejmą mi 2000zł z wypłaty.... Kto za to odpowiada i kogo mogę ewentualnie pociągnąć do odpowiedzialności za niedopatrzenie? A jeśli za dużo mi zabiorą z wypłaty przez czyjeś niedopatrzenie to kto mi te pieniądze zwróci? Mogę prosić o pomoc jak to wszystko w skrócie wygląda? Dziękuję i pozdrawiam Zgodnie z przepisami obowiązek należytego wyliczenia środków podlegających egzekucji z wynagrodzenia za pracę i ich przekazania komornikowi spoczywa na pracodawcy. Jeśli pracodawca wyliczy należności błędnie albo wypłaci komornikowi za dużo, to ponosi odpowiedzialność przed Panem jako pracownikiem. Możemy jedynie pocieszyć, że komornik odnotowując ewentualną nadpłatę ma obowiązek zwrócić Panu kwotę stanowiącą nadwyżkę. Oczywiście, aby nie doszło do nieporozumień może Pan poprosić komornika, aby wskazał Panu aktualne saldo zadłużenia. Pracodawca po otrzymaniu takiej oficjalnej informacji powinien wystosować zapytanie do komornika jakie saldo zadłużenia widnieje na koncie komornika w danej sprawie. Na koniec chcemy jeszcze Panu przekazać informację, że jeśli w Pana sprawie pojawił się komornik, a wcześniej nie otrzymywał Pan żadnych pism z sądu, to istnieje realna szansa na zablokowanie jego działań i ODZYSKANIE PIENIĘDZY zabranych w doku egzekucji. Czy tak się da zrobić w Pana sprawie? Tego nie wiemy. Jednak możemy zapewnić kompleksową i profesjonalną analizę. Zapraszamy do kontaktu. Zgłoszenia swojej sprawy można dokonywać telefonicznie dzwoniąc pod numer: 530 333 130, wysyłając maila na: kontakt@eurolege.pl albo wysyłając zgłoszenie przez formularz dostępny na naszej stronie internetowej: https://www.darmowyprawnik.eu/anuluj-dlug/ Wstępna analiza sprawy jest zawsze bezpłatna. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się