Skocz do zawartości

wypowiedzenie umowy o limit w rachunku

Kasia

Polecane posty

Dzień dobry,

piszę w sprawie limitu odnawialnego w rachunku w Alior Banku. Limit na 20 tyś., wykorzystany. Umowa na czas nieokreślony,  jednak obecnie  po roku, bank - zgodnie z procedurami- decyduje o jej przedłużeniu. I tu jest problem, ponieważ nie mam środków na spłatę owych 20 tyś. , i jednocześnie nie mam zdolności kredytowej oraz przez ostatnie 4, 5 mc splacałam odsetki z 4,5 dniowym opóźnieniem. Czy bank może mi wypowiedzieć umowę w takiej sytuacji , czy mozna tego uniknąć ? I co jeśli faktycznie zapadnie decyzja niekorzystna dla mnie ? Będę wdzięczna za pomoc. 

Dnia 1.01.2021 o 10:03, Kasia napisał:

Dzień dobry,

piszę w sprawie limitu odnawialnego w rachunku w Alior Banku. Limit na 20 tyś., wykorzystany. Umowa na czas nieokreślony,  jednak obecnie  po roku, bank - zgodnie z procedurami- decyduje o jej przedłużeniu. I tu jest problem, ponieważ nie mam środków na spłatę owych 20 tyś. , i jednocześnie nie mam zdolności kredytowej oraz przez ostatnie 4, 5 mc splacałam odsetki z 4,5 dniowym opóźnieniem. Czy bank może mi wypowiedzieć umowę w takiej sytuacji , czy mozna tego uniknąć ? I co jeśli faktycznie zapadnie decyzja niekorzystna dla mnie ? Będę wdzięczna za pomoc. 

Oczywiście, w przypadku braku spłaty bank może dokonać wypowiedzenia umowy. Jednak należałoby spojrzeć w procedurę wypowiadania umowy kredytu odnawialnego, bowiem zapewne czynność taka będzie poprzedzona odpowiednim wezwaniem do uzupełnienia salda. Nie znamy dokładnie zapisów zawartej umowy, dlatego nie jesteśmy w stanie stwierdzić tego w 100%.

Odpowiadając na Pani wątpliwości dotyczące tego co dalej, to w przypadku wypowiedzenia umowy kredytu sprawa zapewne trafi do sądu. W przypadku Alior Bank jednak istnieje realna szansa na przeprowadzenie procesu, który może doprowadzić nawet do pełnego oddłużenia. Nam przeciwnik jest świetnie znany i wiemy w jaki sposób prowadzi proces. Dlatego gdyby sprawa trafiła do sądu to oczywiście chętnie Pani pomożemy. Więcej na temat spraw sądowych z Alior Bankiem znajdzie Pani na naszym blogu w tym miejscu: https://www.darmowyprawnik.eu/wygrana-z-alior-bank-na-ponad-200-000-zl-nakaz-zaplaty-z-sadu-uchylony-pozew-oddalony-w-calosci/

Zapraszamy do kontaktu.

Zgłoszenia swojej sprawy można dokonywać telefonicznie dzwoniąc pod numer: 530 333 130, wysyłając maila na: kontakt@eurolege.pl albo wysyłając zgłoszenie przez formularz dostępny na naszej stronie internetowej: https://www.darmowyprawnik.eu/anuluj-dlug/

Wstępna analiza sprawy jest zawsze bezpłatna.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
  • Utwórz nowe...