Karlina3108 Napisano Styczeń 7, 2021 Share Napisano Styczeń 7, 2021 Witam ja mam takie pytanie w dniu 30 grudnia pracodawca zlecił przelew wypłaty na moje konto które jest zajęte przez komornika. Czy jest możliwość że zanim bank zaksięgował pieniądze na moim koncie przekazał je od razu do komornika? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Styczeń 7, 2021 Share Napisano Styczeń 7, 2021 6 minut temu, Karlina3108 napisał: Witam ja mam takie pytanie w dniu 30 grudnia pracodawca zlecił przelew wypłaty na moje konto które jest zajęte przez komornika. Czy jest możliwość że zanim bank zaksięgował pieniądze na moim koncie przekazał je od razu do komornika? Powinna mieć Pani informację na koncie o zajęciu określonej ilości środków. Ponadto całość kwoty nie mogła zostać zajęta, bowiem na koncie musi pozostać Pani ustawowe minimum. Więcej znajdzie Pani tutaj: https://www.darmowyprawnik.eu/kwota-wolna-od-zajecia-komorniczego-na-rachunku-bankowym-2018-blokada-konta-przez-komornika-jak-sie-bronic-poradnik/ Należałoby również zbadać czy komornik w ogóle może prowadzić przeciwko Pani jakąkolwiek egzekucję. Być może jeszcze na etapie postępowania sądowego doszło do błędów natury formalnej, które umożliwiają umorzenie egzekucji i odzyskanie wszystkich zabranych do tej pory pieniędzy. W naszej kancelarii EUROLEGE od wielu lat zajmujemy się tego typu sprawami. Jeśli jest Pani zainteresowana pomocą zapraszamy do kontaktu. Zgłoszenia swojej sprawy można dokonywać telefonicznie dzwoniąc pod numer: 530 333 130, wysyłając maila na: kontakt@eurolege.pl albo wysyłając zgłoszenie przez formularz dostępny na naszej stronie internetowej: https://www.darmowyprawnik.eu/anuluj-dlug/ Wstępna analiza sprawy jest zawsze bezpłatna. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karlina3108 Napisano Styczeń 7, 2021 Autor Share Napisano Styczeń 7, 2021 Ale na 1 grudnia została przelana wypłata za listopad na to konto a 30 za grudzień czy jest możliwość że zajęli ta wypłatę grudniowa bez zaksięgowania jej na koncie? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karlina3108 Napisano Styczeń 7, 2021 Autor Share Napisano Styczeń 7, 2021 9 minut temu, EUROLEGE Kancelaria napisał: Powinna mieć Pani informację na koncie o zajęciu określonej ilości środków. Ponadto całość kwoty nie mogła zostać zajęta, bowiem na koncie musi pozostać Pani ustawowe minimum. Więcej znajdzie Pani tutaj: https://www.darmowyprawnik.eu/kwota-wolna-od-zajecia-komorniczego-na-rachunku-bankowym-2018-blokada-konta-przez-komornika-jak-sie-bronic-poradnik/ Należałoby również zbadać czy komornik w ogóle może prowadzić przeciwko Pani jakąkolwiek egzekucję. Być może jeszcze na etapie postępowania sądowego doszło do błędów natury formalnej, które umożliwiają umorzenie egzekucji i odzyskanie wszystkich zabranych do tej pory pieniędzy. W naszej kancelarii EUROLEGE od wielu lat zajmujemy się tego typu sprawami. Jeśli jest Pani zainteresowana pomocą zapraszamy do kontaktu. Zgłoszenia swojej sprawy można dokonywać telefonicznie dzwoniąc pod numer: 530 333 130, wysyłając maila na: kontakt@eurolege.pl albo wysyłając zgłoszenie przez formularz dostępny na naszej stronie internetowej: https://www.darmowyprawnik.eu/anuluj-dlug/ Wstępna analiza sprawy jest zawsze bezpłatna. Ale na 1 grudnia została przelana wypłata za listopad na to konto a 30 za grudzień czy jest możliwość że zajęli ta wypłatę grudniowa bez zaksięgowania jej na koncie? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Styczeń 7, 2021 Share Napisano Styczeń 7, 2021 2 minuty temu, Karlina3108 napisał: Ale na 1 grudnia została przelana wypłata za listopad na to konto a 30 za grudzień czy jest możliwość że zajęli ta wypłatę grudniowa bez zaksięgowania jej na koncie? Jeśli kwota została przesłana na Pani konto bankowe to taka sytuacja nie powinna się wydarzyć. Byłoby to możliwe jedynie w sytuacji, w jakiej to pracodawca dokonałby przejęcia wynagrodzenia i wpłaty na rzecz komornika. W przypadku przelewu na Pani koncie zawsze powinien pozostawać jakikolwiek ślad. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karlina3108 Napisano Styczeń 7, 2021 Autor Share Napisano Styczeń 7, 2021 1 godzinę temu, EUROLEGE Kancelaria napisał: Jeśli kwota została przesłana na Pani konto bankowe to taka sytuacja nie powinna się wydarzyć. Byłoby to możliwe jedynie w sytuacji, w jakiej to pracodawca dokonałby przejęcia wynagrodzenia i wpłaty na rzecz komornika. W przypadku przelewu na Pani koncie zawsze powinien pozostawać jakikolwiek ślad. Właśnie dzwoniłam do banku i okazało się że bank przekazał pieniądze do komornika. Okazało się że jest limit który przekroczyłam i bank przekazał pieniądze do komornika. Na to konto wpływają mi alimenty i świadczenie 500 + a jakbym otworzyła w inny banku konto na wypłatę czy te limity nie będą się łączyć Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Styczeń 7, 2021 Share Napisano Styczeń 7, 2021 Przed chwilą, Karlina3108 napisał: Właśnie dzwoniłam do banku i okazało się że bank przekazał pieniądze do komornika. Okazało się że jest limit który przekroczyłam i bank przekazał pieniądze do komornika. Na to konto wpływają mi alimenty i świadczenie 500 + a jakbym otworzyła w inny banku konto na wypłatę czy te limity nie będą się łączyć Banki nie posiadają systemów komunikacji między sobą. Jednocześnie przypominamy, że kluczowe w niniejszej sprawie jest ustalenie, czy egzekucja w ogóle może być prowadzona. Dlatego zachęcamy do kontaktu. W bezpłatnej analizie wszystko Pani wyjasnimy. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się