Skocz do zawartości

Zajęcie komornicze

Magdalena

Polecane posty

Dobry wieczór,  proszę o udzielenie informacji czy jest szansa na jakąkolwiek wygraną. Otóż mąż zaciągnął kredyty w wysokości 50 tys, ja o nich nic nie wiedziałam. Maz poinformował mnie po fakcie i zapowiedział,  że nie będzie ich spłacal,  gdyż nie ma z czego ponieważ ma niska emeryturę. Posiadamy wspolne mieszkanie,  czy jeśli nie będzie spłacal to komornik może zlicytować nasze mieszkanie ? Albo wejść mu na emeryturę? Czy ja odpowiadam za jego dlugi ? Co mogę zrobić? Ja mam emeryturę w wysokości 1070 zł. 

Dnia 8.01.2021 o 22:13, Magdalena napisał:

Dobry wieczór,  proszę o udzielenie informacji czy jest szansa na jakąkolwiek wygraną. Otóż mąż zaciągnął kredyty w wysokości 50 tys, ja o nich nic nie wiedziałam. Maz poinformował mnie po fakcie i zapowiedział,  że nie będzie ich spłacal,  gdyż nie ma z czego ponieważ ma niska emeryturę. Posiadamy wspolne mieszkanie,  czy jeśli nie będzie spłacal to komornik może zlicytować nasze mieszkanie ? Albo wejść mu na emeryturę? Czy ja odpowiadam za jego dlugi ? Co mogę zrobić? Ja mam emeryturę w wysokości 1070 zł. 

Pani Magdaleno, jeśli kredyt zaciągany był bez Pani wiedzy i zgody, a pieniądze z kredytu nie były wydatkowane na bieżące potrzeby życia codziennego to Pani za takie zadłużenia męża nie ponosi odpowiedzialności. Dokładnie opisaliśmy to w artykule na naszym blogu w tym miejscu: https://www.darmowyprawnik.eu/odpowiedzialnosc-dlugi-malzonka-uwolnic-sie-dlugow-meza-zony/

Czy sprawa była już w sądzie? Jeśli nie, to należy bronić się przed roszczeniami potencjalnych wierzycieli. Nawet wtedy, jeśli jest to bank.

Jeśli potrzebuje Pani pomocy zapraszamy do kontaktu.

Zgłoszenia swojej sprawy można dokonywać telefonicznie dzwoniąc pod numer: 530 333 130, wysyłając maila na: kontakt@eurolege.pl albo wysyłając zgłoszenie przez formularz dostępny na naszej stronie internetowej: https://www.darmowyprawnik.eu/anuluj-dlug/

Wstępna analiza sprawy jest zawsze

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
  • Utwórz nowe...