Skocz do zawartości

Komornik za alimenty bieżące

Seba1234

Polecane posty

Witam, byla partnerka zlozyla pismo u komornika o zalegle alimenty na dziecko. Dlug został splacony w 3 miesiace, pracodawca przelewal nalezne pieniadze na konto komornika. Teraz beda sciagane mi jedynie alimenty bieżące, pieniądze komornik bedzie dostawal od pracodawcy ale zajmuje mi on tez konto, dzwoniąc do kancelari komorniczej dostałem wiadomość ze pieniądze na rachunku bankowym beda zablokowane do czasu az komornik nie otrzyma pieniędzy. Gdy bedzie juz je mial wtedy ma powiadamiac bank o ściągnięciu blokady. I tak co miesiąc. Czy to jest zgodne z prawem? 

Dnia 14.01.2021 o 12:59, Seba1234 napisał:

Witam, byla partnerka zlozyla pismo u komornika o zalegle alimenty na dziecko. Dlug został splacony w 3 miesiace, pracodawca przelewal nalezne pieniadze na konto komornika. Teraz beda sciagane mi jedynie alimenty bieżące, pieniądze komornik bedzie dostawal od pracodawcy ale zajmuje mi on tez konto, dzwoniąc do kancelari komorniczej dostałem wiadomość ze pieniądze na rachunku bankowym beda zablokowane do czasu az komornik nie otrzyma pieniędzy. Gdy bedzie juz je mial wtedy ma powiadamiac bank o ściągnięciu blokady. I tak co miesiąc. Czy to jest zgodne z prawem? 

Niestety, ale teraz praktycznie wszystko zależy od wierzyciela. Jeśli Pan sam chciałby odblokować konto musiałby Pan wpłacić na konto sum depozytowych sądu kwotę odpowiadającą 6-miesięcznym alimentom.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
  • Utwórz nowe...