Tarnowski Napisano Styczeń 14, 2021 Share Napisano Styczeń 14, 2021 Komornik zajął mi część wierzytelności na koncie bankowy. Z wysokości zajęcia wnioskuje, ze dotyczy to dwóch ostatnich rat alimentów. Tylko, ze w poprzednim miesiącu zapłaciłem alimenty, a w tym miesiącu córka "złośliwie" od 8 dni nie odbiera alimentów od listonosza. Jak udowodnię, że pierwsza ratę zapłaciłem i mam potwierdzenie odbioru oraz odbiorę z poczty nie odebrane alimenty i wpłacę komornikowi to czy zwolni zajecie wierzytelności w banku? Czy następne raty alimentów musze płacić przez komornika? Czy jezeli córka wprowadziła w błąd komornika, że nie płace alimentów, to czy grożą jej jakieś konsekwencje? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tarnowski Napisano Styczeń 14, 2021 Autor Share Napisano Styczeń 14, 2021 I jeszcze jedno pytanie: ile mam czasu na spłatę "długu", aby komornik zwolnił zajęcie wierzytelności. Nadmieniam, że od komornika nie otrzymałem żadnej informacji, a jedynie z banku o zajęciu wierzytelności. Komornik rozmawia z interesantami tylko w środy ? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Styczeń 15, 2021 Share Napisano Styczeń 15, 2021 12 godzin temu, Tarnowski napisał: Komornik zajął mi część wierzytelności na koncie bankowy. Z wysokości zajęcia wnioskuje, ze dotyczy to dwóch ostatnich rat alimentów. Tylko, ze w poprzednim miesiącu zapłaciłem alimenty, a w tym miesiącu córka "złośliwie" od 8 dni nie odbiera alimentów od listonosza. Jak udowodnię, że pierwsza ratę zapłaciłem i mam potwierdzenie odbioru oraz odbiorę z poczty nie odebrane alimenty i wpłacę komornikowi to czy zwolni zajecie wierzytelności w banku? Czy następne raty alimentów musze płacić przez komornika? Czy jezeli córka wprowadziła w błąd komornika, że nie płace alimentów, to czy grożą jej jakieś konsekwencje? Prosimy o zgłoszenie nam tej sprawy na maila kontakt@eurolege.pl Zobaczymy co da się w tej sprawie zrobić. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się