marekmaly Napisano Styczeń 21, 2021 Share Napisano Styczeń 21, 2021 WItam Opisze swoja sytuacje. Mam zajecie wynagrodzenia przez Komornika na poczet alimentow. Zawsze wszystko bylo ok u kazdego pracodawcy. W sierpniu zwolnilem sie z firmy, Szefowa potracala mi na Komornika 1400zl/miesiecznie. Teraz okazuje sie, ze nie przekazala 3 ostatnich wplat mimo, ze mi potracila lacznie 4200zl. Gdy zadzwonilem do niej, powiedziala, ze po prostu nie ma kasy. I moje pytanie czy Komornik odzyska te pieniadze czy moze zglosic sprawe na Policje, bo wedlug mnie to jest zwykla kradziez. Z gory dziekuje za odpowiedzi. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Styczeń 21, 2021 Share Napisano Styczeń 21, 2021 1 godzinę temu, marekmaly napisał: WItam Opisze swoja sytuacje. Mam zajecie wynagrodzenia przez Komornika na poczet alimentow. Zawsze wszystko bylo ok u kazdego pracodawcy. W sierpniu zwolnilem sie z firmy, Szefowa potracala mi na Komornika 1400zl/miesiecznie. Teraz okazuje sie, ze nie przekazala 3 ostatnich wplat mimo, ze mi potracila lacznie 4200zl. Gdy zadzwonilem do niej, powiedziala, ze po prostu nie ma kasy. I moje pytanie czy Komornik odzyska te pieniadze czy moze zglosic sprawe na Policje, bo wedlug mnie to jest zwykla kradziez. Z gory dziekuje za odpowiedzi. W takiej sytuacji pierwszym miejscem, do którego powinien się Pan udać jest Państwowa Inspekcja Pracy. Jeśli taka interwencja nie poskutkuje koniecznym stanie się złożenie pozwu do sądu o zapłatę zaległego wynagrodzenia. Jeśli będzie Pan potrzebował pomocy to oczywiście zapraszamy do kontaktu. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekmaly Napisano Styczeń 21, 2021 Autor Share Napisano Styczeń 21, 2021 Inspekcja na razie odpisala, ze nie robi kontroli przez pandemie. Dziekuje za odpowiedz. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się