Skocz do zawartości

Egzekucja ruchomości - spłata długu

Kabaczek3

Polecane posty

Witam. Kilka dni temu mąż otrzymał pocztą powiadomienie o czynnościach terenowych - zajęciu ruchomości. Obecnie przebywa zagranicą. Czy jeśli podczas wizyty komornika spłacę większość długu gotówka lub przelewem jeszcze przed wizytą, komornik nadal będzie egzekwował resztę długu podczas tej wizyty? Czy spłata części długu wstrzyma dalsze działania terenowe? Da się dogadać z komornikiem na spłatę reszty długu w ciągu najbliższych dni? 

Bardzo proszę o odpowiedź, nigdzie nie mogę znaleźć informacji na ten temat. Jestem obecnie sama z 3 dzieci, a nadchodzącą wizyta komornika jest dla mnie bardzo stresująca sytuacja. Bardzo zależy mi, żeby uniknąć zajęcia ruchomości. Mąż chyba nie do końca rozumie powagę sytuacji. Nie skontaktował się w porę z komornikiem, czego ja niestety zrobić nie mogę, ponieważ nie jestem dłużnikiem i nie zostaną mi udzielone żadne informacje. Wizyta na odbyć się w poniedziałek. 

Pozdrawiam i liczę na merytoryczną poradę.

Dnia 29.01.2021 o 21:22, Kabaczek3 napisał:

Witam. Kilka dni temu mąż otrzymał pocztą powiadomienie o czynnościach terenowych - zajęciu ruchomości. Obecnie przebywa zagranicą. Czy jeśli podczas wizyty komornika spłacę większość długu gotówka lub przelewem jeszcze przed wizytą, komornik nadal będzie egzekwował resztę długu podczas tej wizyty? Czy spłata części długu wstrzyma dalsze działania terenowe? Da się dogadać z komornikiem na spłatę reszty długu w ciągu najbliższych dni? 

Bardzo proszę o odpowiedź, nigdzie nie mogę znaleźć informacji na ten temat. Jestem obecnie sama z 3 dzieci, a nadchodzącą wizyta komornika jest dla mnie bardzo stresująca sytuacja. Bardzo zależy mi, żeby uniknąć zajęcia ruchomości. Mąż chyba nie do końca rozumie powagę sytuacji. Nie skontaktował się w porę z komornikiem, czego ja niestety zrobić nie mogę, ponieważ nie jestem dłużnikiem i nie zostaną mi udzielone żadne informacje. Wizyta na odbyć się w poniedziałek. 

Pozdrawiam i liczę na merytoryczną poradę.

Wszystko zależy od woli komornika, jak również wierzyciela. Dogadanie się z komornikiem odnośnie płatności częściowych jest możliwe, ale na to również powinien wyrazić zgodę sam wierzyciel.

W tym miejscu zachęcamy również do przeanalizowania sprawy pod kątem dopuszczalności prawnej prowadzenia postępowania egzekucyjnego w ogóle. Z naszego doświadczenia wynika, że wiele spraw egzekucyjnych prowadzonych jest na podstawie wadliwych tytułów wykonawczych. Należałoby sprawdzić to także w Państwa przypadku. U nas analiza takiej dokumentacji jest bezpłatna. Jeśli okazałoby się, że tytuł wykonawczy jest wadliwy, to wówczas istnieją realne szanse nie tylko na zatrzymanie działań komornika, ale nawet odzyskanie zabranych dotychczas środków.

Zapraszamy do kontaktu.

Zgłoszenia swojej sprawy można dokonywać telefonicznie dzwoniąc pod numer: 530 333 130, wysyłając maila na: kontakt@eurolege.pl albo wysyłając zgłoszenie przez formularz dostępny na naszej stronie internetowej: https://www.darmowyprawnik.eu/anuluj-dlug/

Wstępna analiza sprawy jest zawsze bezpłatna.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
  • Utwórz nowe...