Skocz do zawartości

Odsetki od zasadzonej kwoty.

Kaaasia

Polecane posty

Dzień dobry

Chciałam zapytać jak mogę sprawdzić i wyliczyć odsetki od zasadzonej kwoty.Czy firmy windykacyje mogą naliczać ile chcą ? Czy jeżeli taka sprawa trafia do komornika to czy on ma obowiązek sprawdzić czy te odsetki są wyliczone poprawnie ,a nie zawyżone.Czy po prostu ściąga ile zażąda wierzyciel?

37 minut temu, Kaaasia napisał:

Dzień dobry

Chciałam zapytać jak mogę sprawdzić i wyliczyć odsetki od zasadzonej kwoty.Czy firmy windykacyje mogą naliczać ile chcą ? Czy jeżeli taka sprawa trafia do komornika to czy on ma obowiązek sprawdzić czy te odsetki są wyliczone poprawnie ,a nie zawyżone.Czy po prostu ściąga ile zażąda wierzyciel?

W pierwszej kolejności należałoby ustalić, czy sprawa była już w sądzie? Jeśli nie, to nie ma mowy o żadnym komorniku. Co do wysokości odsetek i w ogóle istnienia i wysokości dłużnej sumy to należałoby sprawdzić wszystko pod kątem prawnym. Samodzielne liczenie może doprowadzić do błędnych wniosków. Prosimy zwrócić uwagę, że firmy windykacyjne potrafią podawać kwoty, które w żaden sposób nie wytrzymują weryfikacji. Bywa też, że wierzytelności są przedawnione, a wówczas osoba zadłużona może swobodnie odmówić zapłaty powołując się na przedawnienie.

Jeśli potrzebuje Pani pomocy zapraszamy do kontaktu.

Zgłoszenia swojej sprawy można dokonywać telefonicznie dzwoniąc pod numer: 530 333 130, wysyłając maila na: kontakt@eurolege.pl albo wysyłając zgłoszenie przez formularz dostępny na naszej stronie internetowej: https://www.darmowyprawnik.eu/anuluj-dlug/

Wstępna analiza sprawy jest zawsze bezpłatna.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
  • Utwórz nowe...