Kaaasia Napisano Luty 11, 2021 Share Napisano Luty 11, 2021 Dzień dobry Chciałam zapytać jak mogę sprawdzić i wyliczyć odsetki od zasadzonej kwoty.Czy firmy windykacyje mogą naliczać ile chcą ? Czy jeżeli taka sprawa trafia do komornika to czy on ma obowiązek sprawdzić czy te odsetki są wyliczone poprawnie ,a nie zawyżone.Czy po prostu ściąga ile zażąda wierzyciel? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Luty 11, 2021 Share Napisano Luty 11, 2021 37 minut temu, Kaaasia napisał: Dzień dobry Chciałam zapytać jak mogę sprawdzić i wyliczyć odsetki od zasadzonej kwoty.Czy firmy windykacyje mogą naliczać ile chcą ? Czy jeżeli taka sprawa trafia do komornika to czy on ma obowiązek sprawdzić czy te odsetki są wyliczone poprawnie ,a nie zawyżone.Czy po prostu ściąga ile zażąda wierzyciel? W pierwszej kolejności należałoby ustalić, czy sprawa była już w sądzie? Jeśli nie, to nie ma mowy o żadnym komorniku. Co do wysokości odsetek i w ogóle istnienia i wysokości dłużnej sumy to należałoby sprawdzić wszystko pod kątem prawnym. Samodzielne liczenie może doprowadzić do błędnych wniosków. Prosimy zwrócić uwagę, że firmy windykacyjne potrafią podawać kwoty, które w żaden sposób nie wytrzymują weryfikacji. Bywa też, że wierzytelności są przedawnione, a wówczas osoba zadłużona może swobodnie odmówić zapłaty powołując się na przedawnienie. Jeśli potrzebuje Pani pomocy zapraszamy do kontaktu. Zgłoszenia swojej sprawy można dokonywać telefonicznie dzwoniąc pod numer: 530 333 130, wysyłając maila na: kontakt@eurolege.pl albo wysyłając zgłoszenie przez formularz dostępny na naszej stronie internetowej: https://www.darmowyprawnik.eu/anuluj-dlug/ Wstępna analiza sprawy jest zawsze bezpłatna. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się