Skocz do zawartości

Umowa zlecenie a komornik - jedyne źródło utrzymania

Paulina

Polecane posty

Witam. 

Komornik zajął mi wynagrodzenie w 100 procentach. Pracuje na umowę zlecenie. Umowę mam do końca roku z możliwością przedłużenia. Jest to moje jedyne źródło utrzymania. Jestem samotna matka. Co mogę zrobić... 

3 godziny temu, Paulina napisał:

Komornik zajal mi wynagrodzenie w 100 procentach. Pracuje na umowę zlecenie. Umiwe mam do konca roku z mozkuwiscia przedłużenia. Jest to moje jedyne źródło utrzymania. Jestem samotna matka. Co mogę zrobic... 

złożyć wniosek o ograniczenie egzekucji do 50% wynagrodzenia, uzasadniając to tym, iż jest to jedyny dochód na utrzymanie siebie jak i swojej rodziny, dołączyć odpowiednie dowody na poparcie wniosku.

Dnia 12.02.2021 o 15:14, Paulina napisał:

Witam. 

Komornik zajal mi wynagrodzenie w 100 procentach. Pracuje na umowę zlecenie. Umiwe mam do konca roku z mozkuwiscia przedłużenia. Jest to moje jedyne źródło utrzymania. Jestem samotna matka. Co mogę zrobic... 

Komornik nie może zająć całości wynagrodzenia pobieranego z tytułu umowy zlecenia, jeśli zlecenie to stanowi wyłączne źródło utrzymania. Więcej na ten temat znajdzie Pani na naszym blogu w tym miejscu: https://www.eurolege.pl/pensji-moze-zabrac-komornik-2018-r/

Należałoby również sprawdzić, czy komornik w ogóle może prowadzić egzekucję przeciwko Pani osobie. W naszej Kancelarii EUROLEGE wielokrotnie spotykaliśmy historie, w których udawało się nie tylko umorzyć egzekucję komorniczą, a nawet odzyskać zabrane pieniądze!

Jeśli chciałaby Pani dowiedzieć się więcej to naturalnie zapraszamy do kontaktu.

Zgłoszenia swojej sprawy można dokonywać telefonicznie dzwoniąc pod numer: 530 333 130, wysyłając maila na: kontakt@eurolege.pl albo wysyłając zgłoszenie przez formularz dostępny na naszej stronie internetowej: https://www.darmowyprawnik.eu/anuluj-dlug/
Wstępna analiza sprawy jest zawsze bezpłatna.

• EUROLEGE Kancelaria changed the title to Umowa zlecenie a komornik - jedyne źródło utrzymania

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
  • Utwórz nowe...