Mateo1991 Napisano Luty 23, 2021 Share Napisano Luty 23, 2021 Witam. Sprawa wygląda następująco. Dostałem pismo w którym miałem wykazać swoj majątek jak i oświadczenie w którym dobrowolnie mogę podpisać o pobraniu mi dowolnej przezemnie kwoty z umowy o pracę. Podpisałem i wysłałem. Lecz listy nie doszły. Przyszlo mi pismo w którym komornik nałożył na mnie grzywnę w wysokości 1500 zl. Za nie wykazanie mu majątku. Co mam zrobić teraz. Proszę o pomoc. Nie mam żadnego nadania itp itd. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robson21 Napisano Luty 23, 2021 Share Napisano Luty 23, 2021 a jakim listem wysyłano korespondencje do komornika?, jeżeli listem zwykłym to błąd, do takich instytucji jak komornik, sąd, urząd skarbowy wysyłamy korespondencje listem poleconym za potwierdzeniem odbioru. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateo1991 Napisano Luty 23, 2021 Autor Share Napisano Luty 23, 2021 Dokladnie listem zwykłym. Grzywna zostało nałożona i nie wiem co teraz zrobić.. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Luty 25, 2021 Share Napisano Luty 25, 2021 Dnia 23.02.2021 o 19:26, Mateo1991 napisał: Witam. Sprawa wygląda następująco. Dostałem pismo w którym miałem wykazać swoj majątek jak i oświadczenie w którym dobrowolnie mogę podpisać o pobraniu mi dowolnej przezemnie kwoty z umowy o pracę. Podpisałem i wysłałem. Lecz listy nie doszły. Przyszlo mi pismo w którym komornik nałożył na mnie grzywnę w wysokości 1500 zl. Za nie wykazanie mu majątku. Co mam zrobić teraz. Proszę o pomoc. Nie mam żadnego nadania itp itd. Niestety, ale komornik uprawniony jest do nakładania takich środków przymusu. Żeby więcej powiedzieć, czy kara nałożona jest słusznie czy nie oraz co robić dalej musielibyśmy spojrzeć na sprawę bliżej. Zapraszamy do kontaktu. Zgłoszenia swojej sprawy można dokonywać telefonicznie dzwoniąc pod numer: 530 333 130, wysyłając maila na: kontakt@eurolege.pl albo wysyłając zgłoszenie przez formularz dostępny na naszej stronie internetowej: https://www.darmowyprawnik.eu/anuluj-dlug/ Wstępna analiza sprawy jest zawsze bezpłatna. Dodatkowo zachęcamy do zapoznania się z artykułem na naszym blogu, dostępnym w tym miejscu: https://www.eurolege.pl/zawiadomienie-o-wszczeciu-egzekucji-i-wykaz-majatku-dla-komornika-co-to-jest/ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się