Skocz do zawartości

Apacz22

Polecane posty

Witam

Byłem dość poważnie zadłużony w parabankach i firmach "chwilowkowych" jednak zacząłem po pewnym czasie spłacać,  przez co zacząłem wychodzić na prostą. 

Jednak od jakiegoś czasu zaczęły do mnie przychodzić pisma z Ultimo iż zadaniem zapłaty aż 5000 zlotych (które byłem zaległy firmom o których spłacie jestem przekonany). Zarejestrowałem się więc na stronie owej firmy windykacyjnej by zbadać owe zadłużenie. Wychodzi na to ze rzekome zadłużenie miało być spłacone  w 2015 i 2016roku.  Moje pytanie brzmi czy firma windykacyjna ma podstawy dochodzić owej należności na drodze sądowej ? Czy takie zadłużenie nie kwalifikuje się już pod tego typu kroki ? Dodam że pisma otrzymuje od około miesiąca a od 2 lat miałem spokój. 

Zwykle tego typu pisma dochodziły do mnie listownie. .. nie mam konta na e-sadzie,  natomiast dochodzą do mnie maile powiadamiaj o tym ze zawałem ugode ( której nie potwierdzalem) i nakazują zapłacenie raty

Dnia 23.02.2021 o 20:00, Apacz22 napisał:

Witam

Byłem dość poważnie zadłużony w parabankach i firmach "chwilowkowych" jednak zacząłem po pewnym czasie spłacać,  przez co zacząłem wychodzić na prostą. 

Jednak od jakiegoś czasu zaczęły do mnie przychodzić pisma z Ultimo iż zadaniem zapłaty aż 5000 zlotych (które byłem zaległy firmom o których spłacie jestem przekonany). Zarejestrowałem się więc na stronie owej firmy windykacyjnej by zbadać owe zadłużenie. Wychodzi na to ze rzekome zadłużenie miało być spłacone  w 2015 i 2016roku.  Moje pytanie brzmi czy firma windykacyjna ma podstawy dochodzić owej należności na drodze sądowej ? Czy takie zadłużenie nie kwalifikuje się już pod tego typu kroki ? Dodam że pisma otrzymuje od około miesiąca a od 2 lat miałem spokój. 

Zgodnie z obowiązującymi aktualnie przepisami przedsiębiorca - np. firma windykacyjna czy pożyczkowa - nie mogą pozwać konsumenta do sądu o przedawnione długi. W wiedzą o tym świetnie, dlatego cały czas uskuteczniają metody windykacji polubownej.

Co zrobić w Pana sprawie? Wszystko zależy od dostępnej dokumentacji oraz tego jak wyglądały dotychczasowe relacje z wierzycielem.

Jeśli jest Pan zainteresowany pomocą to zapraszamy do kontaktu.

Zgłoszenia swojej sprawy można dokonywać telefonicznie dzwoniąc pod numer: 530 333 130, wysyłając maila na: kontakt@eurolege.pl albo wysyłając zgłoszenie przez formularz dostępny na naszej stronie internetowej: https://www.darmowyprawnik.eu/anuluj-dlug/

Wstępna analiza sprawy jest zawsze bezpłatna.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
  • Utwórz nowe...