Gość Grzegorz Napisano Kwiecień 6, 2020 Share Napisano Kwiecień 6, 2020 Witam, Potrzebuję pomocy z państwa strony. Kilka lat temu (ok. 9-10) podpisałem umowę z operatorem sieci komórkowej Orange. Z powodu kłopotów finansowych przestałem opłacać rachunki. Nie mam dokumentu potwierdzającego zawarcie umowy i nie wiem, kiedy została podpisana. Wydaję mi się jednak, że sprawa jest przedawniona. Aktualnie o spłatę zadłużenia domaga się firma GetBack. Najpierw dzwonili z groźbą oddania sprawy do sądu. Gdy powiedziałem, że muszę sprawdzić czy sprawa nie jest przedawniona, usłyszałem: "Gdyby była przedawniona, to byśmy nie dzwonili." 30 marca otrzymałem SMS, że moją sprawą zajmuje się terenowy doradca klienta. Jak mam dalej postępować? Bardzo proszę o odpowiedź. Z poważaniem Grzegorz Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Kwiecień 6, 2020 Share Napisano Kwiecień 6, 2020 W obecnej sytuacji nie zalecamy kontaktu z przedstawicielami firmy windykacyjnej. Każda wpłata, podpisane pismo może być podstawą do ewentualnej przegranej w sądzie. Na chwilę obecną szansa na pozwanie Pana do sądu przez GetBack jest bardzo nikła, ale ewentualne uznanie zadłużenia może spowodować zmianę optyki w sprawie. Najpewniej zadłużenie jest przedawnione, a to oznacza, że windykator nie będzie raczej fatygował się ze składaniem pozwu. Długi telekomunikacyjne przedawniają się z upływem 3 lat. Więcej na ten temat znajdzie Pan w naszym poradniku dostępnym tutaj: https://www.darmowyprawnik.eu/przedawnienie-oplat-za-telefon-i-internet/ Oczywiście zapraszamy również do kontaktu ? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się