Michał Napisano Marzec 22, 2021 Share Napisano Marzec 22, 2021 Wtam, Mam na koncie 4 komorników, ale myślę nad założeniem jednoosobowej działalności gospodarczej TAXI na samochodzie Ojca i karcie podatkowej. Wiadomo, że dobrze mieć teminal płatniczy a to wiąże się z założeniem konta firmowego, które według prawa w całości może zablokować komornik. Miał ktoś podobną sytuację? A generalnie chodzi o to czy można dogadać sie z komornikiem, żeby nie zajmował tego konta i umówić sie na spłatę np 400zl miesięcznie? Zależy to od komornika czy może od wierzyciela? Z góry dziękuję odpowiedzi. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Marzec 23, 2021 Share Napisano Marzec 23, 2021 Dnia 22.03.2021 o 09:05, Michał napisał: Wtam, Mam na koncie 4 komorników, ale myślę nad założeniem jednoosobowej działalności gospodarczej TAXI na samochodzie Ojca i karcie podatkowej. Wiadomo, że dobrze mieć teminal płatniczy a to wiąże się z założeniem konta firmowego, które według prawa w całości może zablokować komornik. Miał ktoś podobną sytuację? A generalnie chodzi o to czy można dogadać sie z komornikiem, żeby nie zajmował tego konta i umówić sie na spłatę np 400zl miesięcznie? Zależy to od komornika czy może od wierzyciela? Z góry dziękuję odpowiedzi. Panie Michale, obowiązkiem komornika jest to, aby prowadzić egzekucję. I jeśli natrafi on na Pana konto firmowe to na pewno dokona z niego egzekucji. Raczej wątpliwym jest również fakt, aby wierzyciel zrezygnował z tej możliwości. Więcej na temat egzekucji z konta firmowego znajdzie Pan tutaj: https://www.anty-dlug.pl/czy-komornik-moze-zajac-konto-firmowe/ W tym miejscu musimy jednak zwrócić Pana uwagę na to, że być może istnieje szansa na zablokowanie działań komornika w ogóle i odzyskanie dotychczas zabranych środków. Jest to możliwe jednak pod pewnymi warunkami. A mianowicie, że przed pojawieniem się komornika nic Pan nie wiedział o żadnej sprawie sądowej. To znaczy, żę nie otrzymywał Pan z sądu przed pojawieniem się komornika pism sądowych takich jak np. nakaz zapłaty czy wezwanie na rozprawę. Jeśli jest Pan zainteresowany pomocą w swojej sprawie to oczywiście zapraszamy do kontaktu. Zgłoszenia swojej sprawy można dokonywać: · telefonicznie dzwoniąc pod numer: 530 333 130, · wysyłając maila na: kontakt@eurolege.pl albo · wysyłając zgłoszenie przez formularz dostępny na naszej stronie internetowej: https://www.eurolege.pl/anuluj-dlug-2/ Wstępna analiza sprawy jest zawsze bezpłatna. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się