Skocz do zawartości

Zajęcie ruchomosci

situ1987

Polecane posty

15 godzin temu, situ1987 napisał:

Witam. Dostałem nakaz podstawienia auta pod kancelarie komorniczą celem wyegzekwowania należności . Czy do czasu licytacji komorniczej można korzystać z auta ?

Zgodnie z przepisami komornik sądowy powinien zdecydować czy samochód pozostawić pod nadzorem dłużnika czy też powinien znajdować się on w innym miejscu, które wskaże komornik. Zazwyczaj są to jakieś parkingi.

Aby ocenić sytuację musielibyśmy zapoznać się z całą dokumentacją w sprawie. Oczywiście moglibyśmy również sprawdzić, czy egzekucja w ogóle może być przeciwko Panu prowadzona. Z naszego doświadczenia wynika, że istnieje wiele tytułów wykonawczych wystawionych przez sądy, które są w całości wadliwe. To oznacza, że w pewnych wypadkach możliwe jest umorzenie egzekucji komorniczej i uchylenie wszystkich dokonanych przez komornika czynności.

Jeśli jest pan zainteresowany pomocą w tej sprawie to oczywiście zapraszamy do kontaktu.

Zgłoszenia swojej sprawy można dokonywać:

·        telefonicznie dzwoniąc pod numer: 530 333 130,

·        wysyłając maila na: kontakt@eurolege.pl albo

·        wysyłając zgłoszenie przez formularz dostępny na naszej stronie internetowej:  https://www.eurolege.pl/anuluj-dlug-2/

Wstępna analiza sprawy jest zawsze bezpłatna.

• 3 weeks later...
Dnia 24.04.2021 o 11:12, Monika B5 napisał:

Chciałam zapytać mam komornika spłacam w ratach czy mimo to może zająć mi pole nie informując mnie o tym

Tak, uzgodnienia z komornikiem sądowym nie oznaczają, że nie będzie on wykonywał dalszych zajęć. Wynika to z faktu, że komornik związany jest decyzjami wierzyciela co do sposobu prowadzenia egzekucji i może w związku z tym zająć pole. Więcej na temat egzekucji z nieruchomości znajdzie Pani tutaj: https://www.eurolege.pl/egzekucja-z-nieruchomosci-jakie-sa-etapy-i-jak-przebiega/

Na ten moment może Pani poradzić, aby sprawdzić czy komornik w ogóle może prowadzić egzekucję. Należałoby sprawdzić, czy tytuł wykonawczy stanowiący podstawę prowadzenia egzekucji nie jest wadliwy. Gdyby tak było to możliwe będzie umorzenie egzekucji i odzyskanie wszystkich zabranych pieniędzy. Nawet tych wpłaconych dobrowolnie.

W naszej Kancelarii EUROLEGE od wielu lat pomagamy osobom z takimi właśnie problemami. Zapraszamy do kontaktu.

Zgłoszenia swojej sprawy można dokonywać:

·        telefonicznie dzwoniąc pod numer: 530 333 130,

·        wysyłając maila na: kontakt@eurolege.pl albo

·        wysyłając zgłoszenie przez formularz dostępny na naszej stronie internetowej:  https://www.eurolege.pl/anuluj-dlug-2/

Wstępna analiza sprawy jest zawsze bezpłatna.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
  • Utwórz nowe...