zadluzony123 Napisano Kwiecień 7, 2021 Share Napisano Kwiecień 7, 2021 Witam . Ostatnio otrzymałem informację od komornika że moje wynagrodzenie za pracę zostało zajete. Mam mniej więcej 1600 zł długu z odsetkami za niespłacona chwilówke. Pracuje na umowę o pracę lecz wynagrodzenie mam minimalne krajowe. Czy komornik może mi zabierać część wynagrodzenia ? Proszę o odpowiedź Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Kwiecień 9, 2021 Share Napisano Kwiecień 9, 2021 Dnia 7.04.2021 o 20:49, zadluzony123 napisał: Witam . Ostatnio otrzymałem informację od komornika że moje wynagrodzenie za pracę zostało zajete. Mam mniej więcej 1600 zł długu z odsetkami za niespłacona chwilówke. Pracuje na umowę o pracę lecz wynagrodzenie mam minimalne krajowe. Czy komornik może mi zabierać część wynagrodzenia ? Proszę o odpowiedź Zgodnie z przepisami prawa komornik nie może zabrać jakichkolwiek środków osobie zadłużonej, która pobiera minimalne wynagrodzenie w oparciu o umowę o pracę. Środki z tytułu najniższej krajowej wolne są od zajęcia komorniczego. Wyjątkiem jest egzekucja alimentów. W takiej sytuacji komornik może zabrać nawet 60% minimalnego wynagrodzenia za pracę, pozostawiając zaledwie 40% osobie zadłużonej. Ciekawy artykuł, bardzo dobrze opisujący tematykę związaną z ograniczaniem egzekucji z wynagrodzenia za pracę znajdzie Pani tutaj: https://www.anty-dlug.pl/czy-komornik-moze-zajac-najnizsza-krajowa/ Jeśli ma Pan problem z komornikiem to zapraszamy do kontaktu. W naszej Kancelarii EUROLEGE od wielu lat pomagamy osobom, wobec których prowadzona jest egzekucja komornicza. Dzięki naszym interwencjom umorzyliśmy już setki postępowań komorniczych i odzyskaliśmy zabrane przez komorników pieniądze. Czy w Pana sprawie da się coś zrobić? Wszystko zależy od tego, czy jeszcze na etapie postępowania sądowego nie popełniono istotnych błędów proceduralnych. Wszystko możemy ustalić i ewentualnie pomóc w załatwieniu wszystkich formalności. Zgłoszenia swojej sprawy można dokonywać: · telefonicznie dzwoniąc pod numer: 530 333 130, · wysyłając maila na: kontakt@eurolege.pl albo · wysyłając zgłoszenie przez formularz dostępny na naszej stronie internetowej: https://www.eurolege.pl/anuluj-dlug-2/ Wstępna analiza sprawy jest zawsze bezpłatna. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się