Sromotnik Napisano Kwiecień 6, 2020 Share Napisano Kwiecień 6, 2020 Witam. Placilem regularnie profi credit ale ostatnio mam opoznienie w kilku splatach. Ci wydzwaniaja mi do pracy, pisza smsy, strasza ze komornik zabierze mi wszystko mimo iz nie mieszkam juz u rodzicow to pisze ze pozabiera wszystko co nie bedzie fakturami na nich imiennymi wypisanych, kartki ze wszystkimi danymi wtykaja do plotu... Co robic!???? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Kwiecień 7, 2020 Share Napisano Kwiecień 7, 2020 Nie musi Pan się obawiać, że firma Profi Credit cokolwiek zabierze Panu albo Pańskiej rodzinie bez prawomocnego orzeczenia sądowego. Z naszej praktyki jako Kancelarii wynika, że Profi Credit bardzo często w swoich umowach zawiera klauzule niedozwolone. Dzięki temu osoba zadłużona nie jest zobowiązana zazwyczaj do zapłaty więcej niż pożyczony kapitał z ewentualnymi odsetkami. Toczyliśmy już setki spraw z Profi Credit i to z bardzo dobrym skutkiem. Wiele spraw kończyło się wyrokami oddalającymi sprawy w całości. A to oznaczało całkowite oddłużenie. Jednak taki scenariusz możliwy jest tylko wtedy, gdy zostanie Pan przez firmę pożyczkową pozwany do sądu i będzie podejmował skuteczną obronę. Gdyby Pańska sprawa trafiła do sądu to zapraszamy do kontaktu. Tutaj znajdzie Pan wszystkie informacje: https://www.darmowyprawnik.eu/kontakt/ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Antyprzychlast Napisano Kwiecień 9, 2020 Share Napisano Kwiecień 9, 2020 A co robić w takiej sytuacji? Żona miała pożyczkę w Profi credit 9 tys do spłaty 22000.zaplacila 4 raty po 570 zł i popadliśmy w kłopoty finansowe .wypowiedzieli jej umowę i miała 30 dni na wykup weksla.co chwilę ktoś przychodzi do nas do domu z ich firmy.czy jest jakaś szansa wyjścia z tego.co możemy zrobić.nie mamy tyle pieniędzy żeby im zaplacic. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Kwiecień 9, 2020 Share Napisano Kwiecień 9, 2020 Jeśli umowa została wypowiedziana to zalecamy, aby w tej chwili oczekiwać na pozew z sądu. Warto, ponieważ tylko w ten sposób można uzyskać całkowite oddłużenie. Tylko w sądzie uzyska Pan możliwość zakwestionowania klauzul niedozwolonych. Nie zalecamy na tą chwilę, aby podpisywać jakiekolwiek ugody z Profi Credit. Należy czekać na sprawę sądową. Oczywiście kiedy otrzyma Pan jakiekolwiek pismo z sądu to wówczas zapraszamy do pilnego kontaktu. Na działanie zazwyczaj nie mamy więcej czasu niż 2 tygodnie od dnia, kiedy klient otrzymuje pismo z sądu. Jest nim zazwyczaj sądowy nakaz zapłaty. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Katrinka Napisano Luty 14, 2022 Share Napisano Luty 14, 2022 U mnie wczoraj tj. w niedziele wieczorem po 20.00 ktos zaczal bic piesciami do drzwi i jak tata otwarl to pojawil sie czlowiek wygladajacy jak bandzior i powiedzial, ze chce ze mna rozmawiac a ja sie wystraszylam i mnie sparalizowalo. Tato zamknal drzwi nie chcac wogole dyskutowac a on znow zaczal bic piesciami i cos krzyczec ze roznosilo sie po calej kamienicy i byl to windykator z profi credit. Tego samego wieczoru poszlam na komende to zglosic z danymi tego czlowieka i prosic policjanta aby zadzwonil na podany numer i powiedzial temu panu aby wiecej nie dopuszczal sie tak agresywnych zachowan i nie nekal, ale policjant stwierdzil, ze ten czlowiek i tak go nie poslucha, bo to jego praca i jak jeszcze raz przyjdzie to mam dzwonic na 112. Mam 2 pozyczki u nich i w sumie kapitaly sa splacone a pojawila sie u mnie choroba i jej zaostrzenia i nie moglam dalej pracowac, mam orzeczona niepelnosprawnosc i w zwiazku z choroba zlozylam wniosek o upadlosc konsumencka, ale sprawa jest jeszcze w toku. Wierzyciele nie chca czekac za decyzja sadu i nie rozumieja, ze o upadlosc starac sie moze osoba niewyplacalna. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frytka Napisano 15 Czerwiec Share Napisano 15 Czerwiec Do mnie swego czasu też przychodził cwaniak który podawał się za detektywa. Wydzwaniał do pracy, nagrywał się na pocztę, oklejal karteczkami drzwi. Wszystko skrzętnie dokumentowałam, i posłużyło żeby go udupic. W sądzie już nie był taki chojrak, musiał mi zapłacić za nękanie i obrażanie. Można wygrać z tymi cwaniakami. A kapitał spłaciłam, o wystawionym wekslu sąd w bardzo dosadny sposób się wypowiedział. Abuzywne zapisy umowy które stosują nie przejdą w sądzie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się