KIN.S Napisano Kwiecień 16, 2021 Share Napisano Kwiecień 16, 2021 Mam komornika za nie duży dług. Nie mieszkam już z rodzicami jednak wczoraj komornik przyjechał do mojego ojca , udostępnił mu informacje na temat mojego zadłużenia, z dokładnością za co , ile i z jakiej firmy . Biorąc od niego 300 zł na poczet mojego zadłużenia. Czy komornik działa w ten sposób zgodnie z prawem ? Czy naruszył RODO ? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Kwiecień 16, 2021 Share Napisano Kwiecień 16, 2021 2 godziny temu, KIN.S napisał: Mam komornika za nie duży dług. Nie mieszkam już z rodzicami jednak wczoraj komornik przyjechał do mojego ojca , udostępnił mu informacje na temat mojego zadłużenia, z dokładnością za co , ile i z jakiej firmy . Biorąc od niego 300 zł na poczet mojego zadłużenia. Czy komornik działa w ten sposób zgodnie z prawem ? Czy naruszył RODO ? Komornika ma prawo pytać o osobę zadłużoną, ale nie ma prawa informować o długu i jego wysokości. Niestety środki zapłacone przez rodzica nie będą mogły zostać zwrócone. Bowiem osoba trzecia, która spłaca cudzy dług powoduje, że zadłużenie to zmniejsza się. A wierzyciel nie może odmówić przyjęcia zaofiarowanego świadczenia jeśli jest już wymagalne. Pytanie tylko, czy komornik w ogóle może w tej sprawie działać? Nieprawidłowość adresu może być podstawą do umorzenia egzekucji i odzyskania wszystkich zabranych pieniędzy. Należałoby tylko spojrzeć w akta sprawy sądowej i dowiedzieć się więcej. W naszej Kancelarii pomagamy w takich sprawach. Mamy setki umorzonych egzekucji na swoim koncie i odzyskane dziesiątki tysięcy złotych. Zapraszamy do kontaktu. Zgłoszenia swojej sprawy można dokonywać: • telefonicznie dzwoniąc pod numer: 530 333 130, • wysyłając maila na: kontakt@eurolege.pl albo • wysyłając zgłoszenie przez formularz dostępny na naszej stronie internetowej: https://www.eurolege.pl/anuluj-dlug-2/ Wstępna analiza sprawy jest zawsze bezpłatna. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się