michal20 Napisano Kwiecień 17, 2021 Share Napisano Kwiecień 17, 2021 Witam Jestem w trakcje przeprowadzki do innego miasta jednocześnie niedługo bo za jakieś 2 tygodnie po sprawie sądowej będę miał komornika za niespłacany kredyt w banku (bank nie chciał się porozumieć i wypowiedział umowę choć chciałem spłacać). Rozumiem że jeżeli zadzwonię do sądu i podam mój nowy adres to komornik go otrzyma? bo nie chce żeby nachodził rodzinę gdzie mnie tam nie ma, czy jest taka możliwość że i tam przyjdzie chociaż nie będę już tam zameldowany. Druga sprawa zamierzam wyjechać za granicę (praca okresowa 2 tygodnie w miesiącu) , co jeżeli komornik przyjdzie pod moją nieobecność? rozumiem że wywarzy drzwi i weźmie to co będzie chciał i sobie pójdzie? Czy jeżeli powiem że wyjeżdżam za granicę to zrozumie i da spokój? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Kwiecień 19, 2021 Share Napisano Kwiecień 19, 2021 Dnia 17.04.2021 o 03:58, michal20 napisał: Witam Jestem w trakcje przeprowadzki do innego miasta jednocześnie niedługo bo za jakieś 2 tygodnie po sprawie sądowej będę miał komornika za niespłacany kredyt w banku (bank nie chciał się porozumieć i wypowiedział umowę choć chciałem spłacać). Rozumiem że jeżeli zadzwonię do sądu i podam mój nowy adres to komornik go otrzyma? bo nie chce żeby nachodził rodzinę gdzie mnie tam nie ma, czy jest taka możliwość że i tam przyjdzie chociaż nie będę już tam zameldowany. Druga sprawa zamierzam wyjechać za granicę (praca okresowa 2 tygodnie w miesiącu) , co jeżeli komornik przyjdzie pod moją nieobecność? rozumiem że wywarzy drzwi i weźmie to co będzie chciał i sobie pójdzie? Czy jeżeli powiem że wyjeżdżam za granicę to zrozumie i da spokój? Co do pierwszej części pytania, to na obecnym etapie nie informuje już Pan sądu o zmianie adresu. Chyba, że orzeczenie wydane przez sąd nie jest jeszcze prawomocne. W takim wypadku należałoby podjąć działania zmierzające do wygranej z bankiem. Jest to możliwe, ale jeden ze współpracujących z nami prawników musiałby spojrzeć w dokumenty i poznać bliżej sprawę. Fakt, że bank pozwał Pana do sądu jeszcze niczego nie oznacza. Z naszego doświadczenia wynika, że banki popełniają szereg błędów formalnych, które można wykorzystać. Trzeba tylko wiedzieć gdzie szukać. W zakresie 2 pytania to komornik raczej będzie próbował się z Panem skontaktować w celu rozmowy, a nie będzie wyważał żadnych drzwi ? Komornikowi również zależy na tym, aby egzekucja przebiegała spokojnie. Komornicy preferują raczej egzekucje "fotelowe", a więc np. z konta bankowego, wynagrodzenia za pracę, renty czy emerytury. Oczywiście inne formy egzekucji też się zdarzają, ale są zdecydowanie rzadsze. Jeśli potrzebuje Pan pomocy w swojej sprawie to jesteśmy do dyspozycji. Reprezentujemy osoby zadłużone przez sądami i komornikami w całym kraju. Zapraszamy do kontaktu. Zgłoszenia swojej sprawy można dokonywać: · telefonicznie dzwoniąc pod numer: 530 333 130, · wysyłając maila na: kontakt@eurolege.pl albo · wysyłając zgłoszenie przez formularz dostępny na naszej stronie internetowej: https://www.eurolege.pl/anuluj-dlug-2/ Wstępna analiza sprawy jest zawsze bezpłatna. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się