Skocz do zawartości

Wniosek o zwrot odsetek od kredytu wzór

Gość ZdzisławO

Polecane posty

Gość ZdzisławO

Dzień dobry Państwu. Mam taki problem, że bank nie chce mi wypłacić odsetek od kredytu za wcześniejszą spłatę. Czy jest jakiś wzór pisma o zwrot odsetek od kredytu? Dodam tylko, że kredyt miałem zaciągnięty na 6 lat, a spłaciłem w połowie, czyli po 3 latach. Co można teraz zrobić? Gdzie się odwołać?

5 godzin temu, Gość ZdzisławO napisał:

Dzień dobry Państwu. Mam taki problem, że bank nie chce mi wypłacić odsetek od kredytu za wcześniejszą spłatę. Czy jest jakiś wzór pisma o zwrot odsetek od kredytu? Dodam tylko, że kredyt miałem zaciągnięty na 6 lat, a spłaciłem w połowie, czyli po 3 latach. Co można teraz zrobić? Gdzie się odwołać?

Panie Zdzisławie, nie ma jednego uniwersalnego wzoru na zwrot kosztów kredytu konsumenckiego po wcześniejszej jego spłacie. Dotyczy to z resztą nie tylko odsetek, ale także innych kosztów, w tym prowizji czy ubezpieczenia. Warto o tym pamiętać, ponieważ niejednokrotnie kwoty możliwe do odzyskania są pokaźne i warto o nie walczyć. Także w sądzie jeśli zajdzie taka konieczność. Więcej na temat tego czym jest zwrot kosztów kredytu konsumenckiego i zasad zwrotów opisywaliśmy szeroko na naszym blogu w tym miejscu: https://www.eurolege.pl/zwrot-prowizji-bankowej/

W naszej Kancelarii EUROLEGE pomagamy w odzyskiwaniu środków za wcześniejszą spłątę kredytu konsumenckiego.

Jeśli jest Pan zainteresowany ewentualną pomocą to oczywiście zapraszamy do kontaktu. Chętnie pomożemy.

Zgłoszenia swojej sprawy można dokonywać:

·        telefonicznie dzwoniąc pod numer: 530 333 130,

·        wysyłając maila na: kontakt@eurolege.pl albo

·        wysyłając zgłoszenie przez formularz dostępny na naszej stronie internetowej:  https://www.eurolege.pl/anuluj-dlug-2/

Wstępna analiza sprawy jest zawsze bezpłatna.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
  • Utwórz nowe...