Skocz do zawartości

problem z firmą best

Gość Monika

Polecane posty

Witam serdecznie

Parę lat temu, a dokładnie w 2014 zrobiłam najgorszą rzecz- wzięłam chwilówki oraz pobrałam umowy abonamentowe wraz ze sprzętem.
Moje problemy z tego co zdołałam przeczytać na Waszej stronie są przedawnione, a mimo to zrobiłam błąd i podpisałam aż 5 ugód z BEST. Co miesiąc płacę odpowiednie raty, choć nie ukrywam że jest mi ciężko, ponieważ mam świadczenia na troje dzieci, w tym jedno z orzeczeniem niepełnosprawności.
Słyszałam, że zrobiłam błąd podpisując telefonicznie ugodę z BEST ponieważ ten dług (kwota) może być wyssany z palca. Polecano mi abym robiła spór czy coś w tym stylu ale ja niestety jestem w tym strasznie zielona. Tą sprawę zaczęłam spłacać od Października i w tym miesiącu powinnam dostać jeszcze umorzenie od Komornika.
Bardzo proszę o pomoc. Mam ok 30-40tys długów, z których nie będę wstanie wyjść ?
Będę wdzięczna za jakąkolwiek odpowiedź.

Pani Moniko, podpisywanie ugody z firmą windykacyjną bez uprzedniej porady specjalisty z zakresu antywindykacji było ogromnym błędem. Jednak pocieszymy Panią, podpisanie ugody nie zawsze oznacza, że przegra się ewentualny proces sądowy. Ten "spór sądowy", o którym Pani pisze to nic innego jak sytuacja, w której zaprzestaje Pani płatności przedawnionego roszczenia rozpisanego w ugodzie, a windykator pozywa Panią do sądu. Wówczas ma Pani realną szansę na całkowite oddłużenie.

Oczywiście od Pani zależy którą z dróg Pani wybierze. Czy będzie Pani nadal płaciła raty, czy też zdecyduje się Pani na bardziej radykalne kroki i uczyni wszystko, aby sprawa została skierowana przez windykatora do sądu. W drugim wariancie chętnie Pani pomożemy.

Gdyby pozew trafił do sądu i otrzymałaby Pani jakiekolwiek pismo adresowane właśnie z sądu, to zachęcamy do pilnego kontaktu.

Zgłosić nam może Pani swoją sprawę telefonicznie dzwoniąc pod numer 530 333 130 albo mailowo: kontakt@eurolege.pl

Jesteśmy również dostępni na facebooku: https://www.facebook.com/darmowyprawnik/

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
  • Utwórz nowe...