Skocz do zawartości

Wzór pisma do komornika o stan zadłużenia

Gość zajęcie komornicze

Polecane posty

Gość zajęcie komornicze

Niestety, ale mam dużo długów i komorników. Próbuję wychodzić na prostą, ale co raz jakieś trudności. Ostatnio ucięli mi etat w pracy. Spłacam jednak ile mogę. Mam jednak takie wątpliwości co do jednego z komorników. Chodzi mi o to, że wpłacam i wpłacam a dług jakby nie maleje. Telefonicznie niewiele mogę się dowiedzieć. W sumie tylko tyle, że spłacam dalej odsetki i koszty komornicze. Ale jak sobie policzyłam to już dawno powinnam spłacić chociaż trochę kapitału. A tutaj nic, kompletne zero. Dlatego chcę napisać do komornika pismo o stan zadłużenia. Jest jakiś wzór takiego pisma na internecie?

23 minuty temu, Gość zajęcie komornicze napisał:

Niestety, ale mam dużo długów i komorników. Próbuję wychodzić na prostą, ale co raz jakieś trudności. Ostatnio ucięli mi etat w pracy. Spłacam jednak ile mogę. Mam jednak takie wątpliwości co do jednego z komorników. Chodzi mi o to, że wpłacam i wpłacam a dług jakby nie maleje. Telefonicznie niewiele mogę się dowiedzieć. W sumie tylko tyle, że spłacam dalej odsetki i koszty komornicze. Ale jak sobie policzyłam to już dawno powinnam spłacić chociaż trochę kapitału. A tutaj nic, kompletne zero. Dlatego chcę napisać do komornika pismo o stan zadłużenia. Jest jakiś wzór takiego pisma na internecie?

Z relacji wynika, że być może sprawie trzeba przyjrzeć się dużo bliżej. Możliwe, że komornik w którymś miejscu mógł popełnić błąd i coś źle zaksięgować albo nie zauważyć jakiejś wpłaty czy kilku wpłat. Dlatego dobrym pomysłem jest złożenie wniosku do komornika o wskazanie stanu zadłużenia i rozliczenia dokonanych wpłat. Dzięki temu, zestawiając z dokonanymi wpłatami, będzie miała Pani jasność sytuacji.

Gdyby okazało się, że są jakieś błędy możliwe będzie zwrócenie na nie uwagi komornikowi. Ostatecznie można będzie także zawiadomić o zaistniałej sytuacji prezesa sądu rejonowego, przy którym działa komornik. Ma on uprawnienia nadzorcze nad komornikiem i może wydawać mu wiążące polecenia.

Oczywiście przydałoby się także spojrzeć na sprawę również pod kątem antywindykacyjnym. W naszej Kancelarii EUROLEGE od wielu lat pomagamy naszym Klientom umorzyć egzekucje komornicze i odzyskać pieniądze w sprawach egzekucyjnych. Wiemy na co zwracać uwagę. Widzimy, że w obrocie funkcjonuje wiele tytułów wykonawczych, które nie mogą stanowić podstawy egzekucji, a jednak dzieje się inaczej.

Jeśli chciałaby Pani uzyskać darmową analizę sprawy to oczywiście zapraszamy do kontaktu.

Zgłoszenia swojej sprawy można dokonywać:

·        telefonicznie dzwoniąc pod numer: 530 333 130,

·        wysyłając maila na: kontakt@eurolege.pl albo

·        wysyłając zgłoszenie przez formularz dostępny na naszej stronie internetowej:  https://www.eurolege.pl/anuluj-dlug-2/

Wstępna analiza sprawy jest zawsze bezpłatna.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
  • Utwórz nowe...