Gość Lecho Napisano Kwiecień 30, 2021 Share Napisano Kwiecień 30, 2021 Chcę wziąć kredyt na budowę domu. To moje marzenie od kilku lat. Bardzo chciałbym żeby wszystko było tak jak sobie to wymarzyłem. Niestety, ale potrzebuję na to sporej gotówki. Pomyślałem, że na forum zapytam odnośnie finansowania. Mam jakieś 20% odłożonych środków na budowę. Resztę muszę pokryć z kredytu hipotecznego. Widzicie jakieś ryzyka obecnie żeby pakować się w kredyt pod hipotekę? Ceny nieruchomości rosną jak oszalałe. Ceny cementu, styropianu czy stali równomiernie idą w górę. I chyba już jest ten czas żeby zainwestować w dom. Jak uważacie? Są jakieś ryzyka? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Kwiecień 30, 2021 Share Napisano Kwiecień 30, 2021 2 godziny temu, Gość Lecho napisał: Chcę wziąć kredyt na budowę domu. To moje marzenie od kilku lat. Bardzo chciałbym żeby wszystko było tak jak sobie to wymarzyłem. Niestety, ale potrzebuję na to sporej gotówki. Pomyślałem, że na forum zapytam odnośnie finansowania. Mam jakieś 20% odłożonych środków na budowę. Resztę muszę pokryć z kredytu hipotecznego. Widzicie jakieś ryzyka obecnie żeby pakować się w kredyt pod hipotekę? Ceny nieruchomości rosną jak oszalałe. Ceny cementu, styropianu czy stali równomiernie idą w górę. I chyba już jest ten czas żeby zainwestować w dom. Jak uważacie? Są jakieś ryzyka? Nie jesteśmy podmiotem zajmującym się doradztwem inwestycyjnym. Nie wiemy czy koniunktura zostanie podtrzymana przy wciąż rosnącej inflacji, która aktualnie wynosi już ponad 4%. Niemniej w zakresie kredytów hipotecznych możemy powiedzieć, że są one na rekordowo niskim poziomie oprocentowania. Jest to wynikiem ubiegłorocznej reakcji NBP na zmiany gospodarcze w Polsce. Czy jest to dobra okazja? Tego nie wiemy, ale na pewno jeśli już by się Pan decydował na kredyt na kolejne kilkadziesiąt lat to na pewno lepiej wybrać ten ze stałą stopą procentową. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się