kupiecmichalina Napisano Maj 6, 2021 Share Napisano Maj 6, 2021 Witam Mam pytanie ponieważ mam zajęcie ja rachunku bankowym. W marcu skończyła mi się umowa o pracę w kwietniu podjęłam nowa. Sytuacja wygląda tak że 10kwietnia otrzymałam wynagrodzenie za marzec w starej firmie a 30 kwietnia wynagrodzenie z nowej pracy. Więc w jednym miesiącu 2 wypłaty z różnych prac. Czy komornik pwoienien mi odblokować ta druga wypłatę mimo że przekroczyłam kwotę wolna ? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Maj 6, 2021 Share Napisano Maj 6, 2021 1 godzinę temu, kupiecmichalina napisał: Witam Mam pytanie ponieważ mam zajęcie ja rachunku bankowym. W marcu skończyła mi się umowa o pracę w kwietniu podjęłam nowa. Sytuacja wygląda tak że 10kwietnia otrzymałam wynagrodzenie za marzec w starej firmie a 30 kwietnia wynagrodzenie z nowej pracy. Więc w jednym miesiącu 2 wypłaty z różnych prac. Czy komornik pwoienien mi odblokować ta druga wypłatę mimo że przekroczyłam kwotę wolna ? Kwota minimalnego wynagrodzenia w obu przypadkach wolna jest od zajęcia komorniczego. Co do kwot wpływających na konto bankowe to musi Pani również wiedzieć, że komornik nie jest uprawniony do zajęcia więcej niż 75% minimalnego wynagrodzenia. Więcej na ten temat pisaliśmy na naszym blogu w tym miejscu: https://www.eurolege.pl/kwota-wolna-od-zajecia-komorniczego-na-rachunku-bankowym-2018-blokada-konta-przez-komornika-jak-sie-bronic-poradnik/ Dodatkowo zwracamy uwagę, że należałoby sprawdzić czy egzekucja komornicza w ogóle może być prowadzona. Po analizie sprawy może okazać się, że sądowy tytuł wykonawczy jest wadliwy. To by oznaczało wówczas, że egzekucja nadaje się do umorzenia a wszystkie pobrane przez komornika pieniądze w toku egzekucji muszą zostać Pani zwrócone. Jeśli jest Pani zainteresowana pomocą zapraszamy do kontaktu. Zgłoszenia swojej sprawy można dokonywać: · telefonicznie dzwoniąc pod numer: 530 333 130, · wysyłając maila na: kontakt@eurolege.pl albo · wysyłając zgłoszenie przez formularz dostępny na naszej stronie internetowej: https://www.eurolege.pl/anuluj-dlug-2/ Wstępna analiza sprawy jest zawsze bezpłatna. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się