Panko Napisano Maj 12, 2021 Share Napisano Maj 12, 2021 Chciałabym, aby Panstwo udzielili mi rady, w sprawie zwrotu podatku. Miałam zadłużenie, sprawa trafiła do komornika, ale dogadałam się z wierzycielem i do niego spłacam bezpośrednio zadłużenie. Dostałam pismo od komornika, że oni już sprawy nie prowadzą-na początku lutego . Zwrot podatku miałam wykinany w marcu i dowiedziałam się, że ten sam Komornik zajął mi ta nadpłatę, skontaktowałam się z nimi i dowiedziałam się, że pieniądze są w depozycie i gdy sprawa zostanie zamknięta i spłacona w całości pieniędze albo zostaną zwolnione lub przejęte na poczet kosztów komorniczych. Tylko, że koszty komornicze, też zostaną spłacane u wierzyciela. Kontaktowalam się z wierzycielem, mają złożyć wniosek od uwlenienie środków ale strasznie długo to już trwa. Moje pytanie, czy to zgodne z prawem, co zrobiła kancelaria komornicza? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Maj 13, 2021 Share Napisano Maj 13, 2021 20 godzin temu, Panko napisał: Chciałabym, aby Panstwo udzielili mi rady, w sprawie zwrotu podatku. Miałam zadłużenie, sprawa trafiła do komornika, ale dogadałam się z wierzycielem i do niego spłacam bezpośrednio zadłużenie. Dostałam pismo od komornika, że oni już sprawy nie prowadzą-na początku lutego . Zwrot podatku miałam wykinany w marcu i dowiedziałam się, że ten sam Komornik zajął mi ta nadpłatę, skontaktowałam się z nimi i dowiedziałam się, że pieniądze są w depozycie i gdy sprawa zostanie zamknięta i spłacona w całości pieniędze albo zostaną zwolnione lub przejęte na poczet kosztów komorniczych. Tylko, że koszty komornicze, też zostaną spłacane u wierzyciela. Kontaktowalam się z wierzycielem, mają złożyć wniosek od uwlenienie środków ale strasznie długo to już trwa. Moje pytanie, czy to zgodne z prawem, co zrobiła kancelaria komornicza? Jeśli chciałaby Pani szybko załatwić sprawę w zakresie zablokowanych środków to należy szybko napisać skargę w trybie nadzoru nad komornikiem do prezesa sądu rejonowego, przy którym działa komornik. Prezes sądu ma uprawnienia nadzorcze i kontrolne nad komornikiem i może w takiej sytuacji zdecydowanie pomóc. Ponadto wypadałoby sprawdzić czy tytuł wykonawczy stanowiący egzekucję nie jest przypadkiem wadliwy. Znanych nam jest wiele spraw, w których wadliwość była na tyle duże, że udawało nam się umorzyć egzekucję komorniczą i odzyskać wszystkie zabrane przez komornika pieniądze. Czy tak da się zrobić też w Pani sprawie? Tego nie wiemy, ale możemy dokonać bezpłatnej analizy i zobaczyć co da się zrobić. Zapraszamy do kontaktu. Zgłoszenia swojej sprawy można dokonywać: · telefonicznie dzwoniąc pod numer: 530 333 130, · wysyłając maila na: kontakt@eurolege.pl albo · wysyłając zgłoszenie przez formularz dostępny na naszej stronie internetowej: https://www.eurolege.pl/anuluj-dlug-2/ Wstępna analiza sprawy jest zawsze bezpłatna. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się