Skocz do zawartości

Zastraszanie przez komornika

Polecane posty

Witam 

Dzisiaj miałam wizytę u komornika - pierwszą i bardzo nieprzyjemną. Niestety z różnych powodów ( moja zakończona już działalność gospodarcza , kłopoty ze zdrowiem ) nie jestem w stanie spłacać moich kredytów. Obecnie mam u komornika 150 tys. długu. Pracuje teraz w firmie męża ( malutka działalność usługowa ) na umowę zlecenie. Komornik dzisiaj straszył mnie ze przekaże moją sprawę do prokuratury ( że niby wyłudziałam kredyty - przez kilka lat je spłacałam - teraz już niestety nie daje rady - spłacam obecnie tylko jeden ). Wmawiał mi że nie miałam prawa sprzedać w 2017 roku domu i spłacić kredytu hipotecznego - tylko że powinnam podzielić to równo pomiędzy wszystkie kredyty. Mam wrażenie że próbował mnie nastraszyć żeby wymusić jakieś spłaty ale ja naprawdę nie mam z czego obecnie tego spłacać . Płacę tylko tyle ile mogę. Proszę o podpowiedz czy ten komornik może takie rzeczy jak zgłaszanie do prokuratury robić czy mówić  itd

Dnia 18.05.2021 o 12:44, pilarskakarolina napisał:

Witam 

Dzisiaj miałam wizytę u komornika - pierwszą i bardzo nieprzyjemną. Niestety z różnych powodów ( moja zakończona już działalność gospodarcza , kłopoty ze zdrowiem ) nie jestem w stanie spłacać moich kredytów. Obecnie mam u komornika 150 tys. długu. Pracuje teraz w firmie męża ( malutka działalność usługowa ) na umowę zlecenie. Komornik dzisiaj straszył mnie ze przekaże moją sprawę do prokuratury ( że niby wyłudziałam kredyty - przez kilka lat je spłacałam - teraz już niestety nie daje rady - spłacam obecnie tylko jeden ). Wmawiał mi że nie miałam prawa sprzedać w 2017 roku domu i spłacić kredytu hipotecznego - tylko że powinnam podzielić to równo pomiędzy wszystkie kredyty. Mam wrażenie że próbował mnie nastraszyć żeby wymusić jakieś spłaty ale ja naprawdę nie mam z czego obecnie tego spłacać . Płacę tylko tyle ile mogę. Proszę o podpowiedz czy ten komornik może takie rzeczy jak zgłaszanie do prokuratury robić czy mówić  itd

Panie Karolino, takie zachowanie komornika należy uznać za godne pożałowania i niezgodne z prawem. Komornik nie może w wykonywaniu swoich obowiązków straszyć osoby zadłużonej możliwością wszczęcia postępowania karnego. Jeśli to robi w celu uzyskania środków od osoby zadłużonej to w tym momencie popełnia przestępstwo, za które może ponieść srogą odpowiedzialność. To Państwo dzisiaj możecie złożyć zawiadomienie na działania komornika.

Z naszej strony moglibyśmy przeanalizować Państwa sytuację. Możliwe, że są jakieś tytuły wykonawcze, które są wadliwe i nie mogą być podstawą egzekucji. Takich spraw przeprowadziliśmy już setki doprowadzając nie tylko do umorzenia egzekucji komorniczej, ale też odzyskania wszystkich zabranych przez komornika pieniędzy. Jeśli są Państwo zainteresowani zapraszamy do kontaktu.

Zgłoszenia swojej sprawy można dokonywać:

·        telefonicznie dzwoniąc pod numer: 530 333 130,

·        wysyłając maila na: kontakt@eurolege.pl albo

·        wysyłając zgłoszenie przez formularz dostępny na naszej stronie internetowej:  https://www.eurolege.pl/anuluj-dlug-2/

Wstępna analiza sprawy jest zawsze bezpłatna.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
  • Utwórz nowe...