Skocz do zawartości

Niespłacony kredyt a pobyt za granicą

Ertenis

Polecane posty

Dzień dobry,

Przebywam od roku za granicą w Holandii, tutaj pracuję. Mam zadłużenie w banku wynoszące 130.000 złotych (bank Millenium). Chcę założyć profil zaufany (chciałbym wyrobić dowód i nowy paszport), czy mogę to zrobić bezpiecznie, tak żeby bank nie poznał dalej mojego miejsca zamieszkania / telefonu? Podobnie zastanawiam się, czy wzięcie udziału w spisie powszechym online to dobry pomysł?

Czy ktoś wie jakie procedury ma bank wobec klientów przebywających za granicą, z którymi nie mają żadnych kontaktów? Chodzi o to, co dzieje się w praktyce, jak stara się zdobyć informacje o dłużniku oraz korzysta z komorników za granicą.

Czy gdybym chciał spłacić zadłużenie, to mogę wynegocjować z bankiem jakieś korzystne warunki (zmniejszenie kwoty bazowej)?

13 godzin temu, Ertenis napisał:

Dzień dobry,

Przebywam od roku za granicą w Holandii, tutaj pracuję. Mam zadłużenie w banku wynoszące 130.000 złotych (bank Millenium). Chcę założyć profil zaufany (chciałbym wyrobić dowód i nowy paszport), czy mogę to zrobić bezpiecznie, tak żeby bank nie poznał dalej mojego miejsca zamieszkania / telefonu? Podobnie zastanawiam się, czy wzięcie udziału w spisie powszechym online to dobry pomysł?

Czy ktoś wie jakie procedury ma bank wobec klientów przebywających za granicą, z którymi nie mają żadnych kontaktów? Chodzi o to, co dzieje się w praktyce, jak stara się zdobyć informacje o dłużniku oraz korzysta z komorników za granicą.

Czy gdybym chciał spłacić zadłużenie, to mogę wynegocjować z bankiem jakieś korzystne warunki (zmniejszenie kwoty bazowej)?

Jeśli przebywa Pan za granicą to zapewne nie dochodzi do Pana korespondencja jaką może kierować do Pana polski sąd albo komornik. Nie wiemy jednak na tym etapie czy takie postępowanie w ogóle było lub jest prowadzone. Niemniej polski komornik nie ma możliwości prowadzić egzekucji z aktywów znajdujących się poza granicami Polski, np. z zagranicznych kont bankowych czy zajmować wynagrodzenia za pracę płacone przez zagranicznego pracodawcę na Pana zagraniczne konto.

Co do spisu powszechnego to nie dysponujemy informacjami umożliwiającymi udzielenie wiążącej odpowiedzi.

Jeśli w Pana sprawie z bankiem pojawi się jakaś pierwsza informacja to zachęcamy do kontaktu. Zajmujemy się sprawami o zapłatę przeciwko bankom, firmom pożyczkowym oraz windykacyjnym. W razie jakichkolwiek pytań i wątpliwości zapraszamy do kontaktu. Postaramy się pomóc.

Zgłoszenia swojej sprawy można dokonywać:

·        telefonicznie dzwoniąc pod numer: 530 333 130,

·        wysyłając maila na: kontakt@eurolege.pl albo

·        wysyłając zgłoszenie przez formularz dostępny na naszej stronie internetowej:  https://www.eurolege.pl/anuluj-dlug-2/

Wstępna analiza sprawy jest zawsze bezpłatna.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
  • Utwórz nowe...