Skocz do zawartości

Mam komornika a nie wiem dlaczego

Gość justyna85

Polecane posty

Gość justyna85

Dzień dobry, mam taki problem, ze ostatnio do pracy przyszło pismo od komornika, że wchodzi mi na wynagrodzenie i teraz pracodawca ma mu przesyłać pieniądze z pensji. Ja nie wiem o co chodzi bo nie dostałam żadego pisma sądowego, nie byłam też wzywana na żadne sprawy sądowe. CZy to możliwe, że komornik tak bez niczego, bez wyroku zaczyna egzekucję? Czytałam, że musi być wyrok albo nakaz zapłaty sądowy a ja takiego nie dostałam. Co zrobić, czy jest jeszcze jakaś szansa? Proszę o pomoc. Pozdrawiam!

Witaj Justyna85, czy zanim pojawił się komornik z egzekucją, to czy odbierała Pani korespondencję sądową w tej sprawie? Proszę sobie dokładnie przypomnieć. A jeżeli nie odbierała Pani żadnej korespondencji, to czy zmieniała Pani adres zamieszkania? Pytamy o to, bo jeśli sąd wysyłał korespondencję na niewłaściwy albo nieaktualny adres, to będzie to podstawą do przywrócenia terminu na złożenie sprzeciwu od nakazu zapłaty.

Gość justyna85

Tak zmieniałam, rok temu przeniosłam się do innego miasta. Z tamtym mieszkaniem nie mam jakby nic wspólnego, nie wiem kto tam teraz mieszka itd. Czy to znaczy, że w mojej sprawie coś będzie się dało jeszcze zrobić? Nie ukrywam, że jest to dla mnie duży problem nie tylko finansowy. Trochę jest mi wstyd przed pracodawcą, że nagle mam egzekucję komorniczą i jestem dłużnikiem. 

Na podstawie opisu możemy wstępnie założyć, że przywrócenie terminu będzie możliwe. Niemniej jednak trzeba to jeszcze będzie sprawdzić, ustalić z sądem itd. Prosimy o kontakt z naszą kancelarią w formie mailowej, w wiadomości prosimy opisać sprawę i załączyć wszystkie dokumenty jakie Pani na ten moment posiada. Odezwiemy się do Pani i powiemy jak dalej będziemy działać w sprawie.

Adres email: kontakt@eurolege.pl
Telefon do biura: 530 333 130

Dane adresowe itd. są na naszej stronie: https://www.eurolege.pl

Pozdrawiamy i pozostajemy w kontakcie. ?

• Thanks 1

Gość Michalina777

Mam podobny problem co justyna85. Też się odezwę. Mam nadzieję, że będziecie w stanie mi pomóc. Chodziłam z tym po prawnikach i każdy rozkłada ręce.

• 1 year later...

Ja o tym że komornik zajął moje wynagrodzenie dowiedziałam że po 10 latach. Pisałam dokumenty bo staram się o pracę i musiałam zasięgnąć informacji ze świadectwa pracy. Świadectwo pracy wystawione 1.03.2011, urlop macierzyński był do 28.02.2011 r. Żadnego listu od komornika nie otrzymałam. Od 10 lat mieszkam za granicą. Co w takim przypadku mam zrobić ? 

Dnia 2.01.2021 o 10:48, Ewa napisał:

Ja o tym że komornik zajął moje wynagrodzenie dowiedziałam że po 10 latach. Pisałam dokumenty bo staram się o pracę i musiałam zasięgnąć informacji ze świadectwa pracy. Świadectwo pracy wystawione 1.03.2011, urlop macierzyński był do 28.02.2011 r. Żadnego listu od komornika nie otrzymałam. Od 10 lat mieszkam za granicą. Co w takim przypadku mam zrobić ? 

Dnia 2.01.2021 o 10:48, Ewa napisał:

Pani Ewo, najpewniej w Pani sprawie doszło do nieprawidłowości formalnych jeszcze na etapie postępowania sądowego. Zapewne możliwe jest uchylenie tytułu wykonawczego, umorzenie egzekucji oraz odzyskanie zabranych pieniędzy przez komornika. Jednak, aby stwierdzić to na 100% koniecznym jest rozmowa i dokładniejsze sprawdzenie dokumentacji. W naszej Kancelarii EUROLEGE od wielu lat zajmujemy się takimi sprawami. Możemy pomóc również Pani.

Zapraszamy do kontaktu.

Zgłoszenia swojej sprawy można dokonywać telefonicznie dzwoniąc pod numer: 530 333 130, wysyłając maila na: kontakt@eurolege.pl albo wysyłając zgłoszenie przez formularz dostępny na naszej stronie internetowej: https://www.darmowyprawnik.eu/anuluj-dlug/

Wstępna analiza sprawy jest zawsze bezpłatna.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
  • Utwórz nowe...