Gość Gosia Napisano Kwiecień 7, 2020 Share Napisano Kwiecień 7, 2020 Witam. W poniedziałek dostałam pismo z sądu, gdzie mam być przesłuchiwana w charakterze strony w sprawie powództwa Provident Polska przeciwko mnie o zapłatę. W piśmie nakazane jest stawiennictwo obowiązkowe. Co ja mam zrobić? Mam tam się wstawić? Rozprawa wyznaczona na drugą połowę maja. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Kwiecień 7, 2020 Share Napisano Kwiecień 7, 2020 Pani Gosiu, obowiązkowe stawiennictwo co do zasady nie jest konieczne. Sąd nie ma prawnych możliwości nakazania sprowadzenia Pani na rozprawę ani też nałożenia grzywny gdyby się Pani nie stawiła. Właściwie korzystając z pomocy wykwalifikowanego pełnomocnika korzystniej byłoby aby się Pani nie stawiała W naszej Kancelarii posiadamy bardzo bogate doświadczenie w sprawach sadowych przeciwko firmom pożyczkowym, w tym Provident Polska. Część wyroków w wygranych sprawach publikujemy na naszym blogu. Oto link: https://www.darmowyprawnik.eu/wygrane-sprawy/ Zachęcamy również do szybkiego zgłoszenia nam swojej sprawy. Może Pani tego dokonać telefonicznie dzwoniąc pod numer: 530 333 130, wysyłając maila na kontakt@eourolege.pl albo wysyłając zgłoszenie przez formularz dostępny tutaj: https://www.darmowyprawnik.eu/anuluj-dlug/ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosia Napisano Kwiecień 8, 2020 Share Napisano Kwiecień 8, 2020 Dziękuję bardzo Państwu za odpowiedź. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Paweł Napisano Kwiecień 9, 2020 Share Napisano Kwiecień 9, 2020 Dzień dobry. Wziąłem pożyczkę w Profi Credit i nie spłaciłem 2 pierwszych rat. Najpierw przyszedł list z wypowiedzeniem umowy oraz wezwaniem do wykupu weksla. Po kontakcie z Profi Credit, powiedzieli że rozłożą mi to na kolejne raty i mogę spłacać dalej. Jednak przyszedł list z wezwaniem do sądu. Mam pytanie czy jeśli teraz spłacę całą kwotę czy można jeszcze odwołać sprawę sądową i uniknąć jej kosztów? Jeśli nie czy jest z tej sytuacji inne wyjście ? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Kwiecień 9, 2020 Share Napisano Kwiecień 9, 2020 Na tą chwilę nie zalecamy dokonywania jakichkolwiek wpłat, tj, w czasie trwania procesu. Wpłacanie całej kwoty czy też części będzie na Pańską niekorzyść, ponieważ i tak sąd obciąży Pana kosztami procesu, a Pan samodzielnie pozbawi się szans na skuteczne działanie i oddłużenie. Z naszego doświadczenia procesowego wynika, że firma Profi Credit stosuje wiele klauzul niedozwolonych w zawieranych umowach pożyczek, a w związku z tym istnieje realna szansa na zdecydowane obniżenie zadłużenia, a również często na całkowitą wygraną i pełne oddłużenie. Profi Credit to trudny przeciwnik procesowy i odpowiednie redagowanie pism sądowych w takich sprawach nie jest łatwe i wymaga dużego doświadczenia. Zachęcamy do zgłoszenia nam swojej sprawy. Może Pan tego dokonać zdalnie dzwonić pod numer 530 333 130, mailowo pisząc na kontakt@eurolege.pl oraz wysyłając zgłoszenie przez formularz dostępny na naszej stronie: https://www.darmowyprawnik.eu/anuluj-dlug/ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Felczer Napisano Kwiecień 17, 2020 Share Napisano Kwiecień 17, 2020 Witam, ja też dostałem niedawno takie wezwanie na rozprawe do sądu, bo zostałem pozwany przez Providenta. Sprawa na razie jest odroczona, bo dzwoniłem do sądu i przenieśli na czerwiec z powodu koronawirusa. I mam takie pytanie czy musze isć do sądu na tą rozprawę. W piśmie jest taka ifnormacja, że jest to "wezwanie pod rygorem pominięcie dowodu z przesłuchania". Czy jak sie nie pojawie to bedę miał jakaś odpowiedzialność z tego powodu? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Kwiecień 17, 2020 Share Napisano Kwiecień 17, 2020 W takiej sprawie jak Pana lepiej zlecić sprawę profesjonalnej firmie oddłużeniowej i na sprawie się nie pokazywać. Nie ma takiej potrzeby. Tym bardziej, że pominięcie dowodu z przesłuchania strony oznacza tylko tyle, że sąd Pana nie wysłucha. Zasadniczo to nawet dla Pana lepiej procesowo. Z drugiej strony na niemal 99% nikt się nie stawi, a Pan będzie w ogniu pytań ze strony sądu. Zachęcamy do zgłoszenia nam swojej sprawy. Może Pan tego dokonać zdalnie dzwonić pod numer 530 333 130, mailowo pisząc na kontakt@eurolege.pl oraz wysyłając zgłoszenie przez formularz dostępny na naszej stronie: https://www.darmowyprawnik.eu/anuluj-dlug/ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się