ArCie Napisano Lipiec 4, 2021 Share Napisano Lipiec 4, 2021 Witam, dostałem dwa pozwy do sądu, odebrałem jedynie awiza gdyż nie było mnie w domu. Jeden powód to Centrum Rozwiązań Kredytowych 614,13 zł, drugi powód to Ententa Collection 301,38 zł. Co dalej z tym robić? odwołanie? Z jakiego powodu pisać odwołanie? Byłem bardzo długo bez pracy i nie byłem w stanie nic spłacać. Teraz jakbym dostał chwile czasu to bym to na spokojnie spłacił Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robson21 Napisano Lipiec 5, 2021 Share Napisano Lipiec 5, 2021 Dnia 4.07.2021 o 02:38, ArCie napisał: Witam, dostałem dwa pozwy do sądu, odebrałem jedynie awiza gdyż nie było mnie w domu. Jeden powód to Centrum Rozwiązań Kredytowych 614,13 zł, drugi powód to Ententa Collection 301,38 zł. Co dalej z tym robić? odwołanie? Z jakiego powodu pisać odwołanie? Byłem bardzo długo bez pracy i nie byłem w stanie nic spłacać. Teraz jakbym dostał chwile czasu to bym to na spokojnie spłacił co dokładnie odebrano, czy pozew i zobowiązanie do złożenia odpowiedzi na pozew czy odebrano pozew i nakaz zapłaty w postępowaniu upominawczym? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArCie Napisano Lipiec 6, 2021 Autor Share Napisano Lipiec 6, 2021 Dnia 5.07.2021 o 15:47, robson21 napisał: co dokładnie odebrano, czy pozew i zobowiązanie do złożenia odpowiedzi na pozew czy odebrano pozew i nakaz zapłaty w postępowaniu upominawczym? w postępowaniu upominawczym. Wysłałem właśnie zdjęcia na email Eurolege. Zobaczę co powiedzą. Generalnie spłacił bym to za miesiąc bez cudowania i problem z głowy potem jeszcze dwie inne chwilówki też po około 500zł ale bez pracy siedziałem i zaczynam od zera na koncie Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArCie Napisano Lipiec 10, 2021 Autor Share Napisano Lipiec 10, 2021 Po jakim czasie pojawia się komornik? Czy za kwotę 301,38 i 614zł przystąpi do zabierania czegoś z domu czy będzie tylko ściągał z konta z wypłat 2.300? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robson21 Napisano Lipiec 11, 2021 Share Napisano Lipiec 11, 2021 14 godzin temu, ArCie napisał: Po jakim czasie pojawia się komornik? Czy za kwotę 301,38 i 614zł przystąpi do zabierania czegoś z domu czy będzie tylko ściągał z konta z wypłat 2.300? wszystko zależy od złożonego wniosku wierzyciela, wierzyciel może wnosić o zajęcie konta, zajęcia wynagrodzenia czy wpisem na KW - to wierzyciel jest gospodarzem postępowania egzekucyjnego a komornik wykonuje jego pisemne wnioski, należy także pamiętać, że oprócz samego długu dojdą koszty komornicze oraz koszty zastępstwa w egzekucji dla wierzyciela - to tak w wielkim skrócie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się