Dodos Napisano Sierpień 23, 2021 Share Napisano Sierpień 23, 2021 Był u mnie widykator mówił że mam dług na kwotę 2200zl ale jeśli dziś dam mu 1000zl i podpisze ugodę to zostanie tylko 600zl do spłacenia, pokazywał mi też że mają sądowy nakaz zapłaty z 2014r z e sądu z tym że moje nazwisko na tym nakazie było przekręcone o jedną literę i zdecydowanie inaczej brzmiało, czy z takim nakazem mogą iść do komornika? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robson21 Napisano Sierpień 23, 2021 Share Napisano Sierpień 23, 2021 3 godziny temu, Dodos napisał: Był u mnie widykator mówił że mam dług na kwotę 2200zl ale jeśli dziś dam mu 1000zl i podpisze ugodę to zostanie tylko 600zl do spłacenia, pokazywał mi też że mają sądowy nakaz zapłaty z 2014r z e sądu z tym że moje nazwisko na tym nakazie było przekręcone o jedną literę i zdecydowanie inaczej brzmiało, czy z takim nakazem mogą iść do komornika? a może warto założyć konto na e-sądzie i zobaczyć czy coś się tam nie ulęgło? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dodos Napisano Sierpień 24, 2021 Autor Share Napisano Sierpień 24, 2021 Sprawdzałem na stronie E sądu przez ten Kod i taki wyrok rzeczywiście istnieje wydany w 2014roku ale tak jak mówię moje nazwisko jest przekręcone, pytanie czy z takim nakazem zapłaty komornik może podjąć wobec mnie jakieś czynności? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robson21 Napisano Sierpień 24, 2021 Share Napisano Sierpień 24, 2021 1 godzinę temu, Dodos napisał: Sprawdzałem na stronie E sądu przez ten Kod i taki wyrok rzeczywiście istnieje wydany w 2014roku ale tak jak mówię moje nazwisko jest przekręcone, pytanie czy z takim nakazem zapłaty komornik może podjąć wobec mnie jakieś czynności? pesel jest ok?, jeżeli chodzi o nakaz to jeżeli dowiedziano się dopiero teraz, to proponuje złożyć sprzeciw od nakazu zapłaty, nakaz upadnie i na horyzoncie komornika nie będzie, jeżeli nie podejmiesz żadnych czynności to możesz mieć komornika. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dodos Napisano Sierpień 24, 2021 Autor Share Napisano Sierpień 24, 2021 Tak pesel jest dobry, dzięki za info Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robson21 Napisano Sierpień 24, 2021 Share Napisano Sierpień 24, 2021 sprzeciw wysyłamy do sądu który wydał nakaz, w jednym egzemplarzu oraz wysyłamy listem poleconym pocztą polską, w sprzeciwie musisz udowodnić, że nazwisko zostało zniekształcone i dlatego nie odebrano nakazu, możesz dołączyć do sprzeciwu ksero dowodu osobistego z poprawnym imieniem i nazwiskiem na poparcie zarzutu braku odbioru nakazu i pozwu. Po skutecznym sprzeciwie sprawa zostanie przekazana do sądu rejonowego w twoim mieście zamieszkania. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się