Romankia Napisano Sierpień 24, 2021 Share Napisano Sierpień 24, 2021 W maju tego roku rodzic odebrał korespondencję z e-sądu z nakazem zapłaty dla syna. Syn owszem - zameldowany, jednak zamieszkujący z narzeczoną. Relacje między rodzicami i synem chłodne i manipulacyjne ze strony rodziców (stąd chęć odizolowania się od nich). O korespondencji nie został poinformowany. Rodzice zataili. W ubiegłym tygodniu komornik zajął konto bankowe i wszczął egzekucję komorniczą - korespondencja równiez odebrana przez rodziców, ale tym razem juz o niej poinformowano syna. Trudno bowiem było wytłumaczyć blokade konta . Czy jest mozliwość zatrzymania egzekucji komorniczej w tym przypadku i wnioskowania o przywrócenie terminu na sprzeciw? Czy sprawa z góry przegrana? Może ktoś zna orzeczenia sądów z podobną historią? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robson21 Napisano Sierpień 24, 2021 Share Napisano Sierpień 24, 2021 6 godzin temu, Romankia napisał: Syn owszem - zameldowany, jednak zamieszkujący z narzeczoną. jesteś w stanie udowodnić zamieszkiwanie pod innym adresem, np. masz rachunki, faktury za prąd, gaz, telefon na siebie wystawione na inny adres zamieszkania, bądź jakikolwiek dokument potwierdzający, że mieszkasz pod innym adresem, np. umowa najmu, umowa bankowa lub jakakolwiek inna umowa?, jeżeli tak to jest możliwość odkręcenia i powrotu do sprawy. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Romankia Napisano Sierpień 27, 2021 Autor Share Napisano Sierpień 27, 2021 no niestety nie mam jak udowodnić że tam nie bywałem... Wynika, że mam sprawę przerąbaną 😞 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robson21 Napisano Sierpień 27, 2021 Share Napisano Sierpień 27, 2021 a czy dziewczyna może złożyć oświadczenie pisemnie, że z nią mieszkasz oraz od jakiego okresu czasu? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yogi Napisano Wrzesień 2, 2021 Share Napisano Wrzesień 2, 2021 Robson 21. Mogę prosić o jakiś kontakt do Pana? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się