Mestre Napisano Sierpień 25, 2021 Share Napisano Sierpień 25, 2021 Witam Komornik ściąga mi długi z wypłaty z 7 spraw(nie spłacone chwilówki) Niestety 2 wierzycieli w formie wpisało możliwość ściągnięcia długu także z nieruchomości co komornik ma zamiar zrobić. Już wpisał się do księgi wieczystej. Czy mogę w tym wypadku złożyć wniosek o niewspółmierność egzekucji ? Czy istnieje wzór takiego wniosku? I czy złożyć go tylko do komornika czy do wierzyciela także? Ostatnią wypłatę miałem dość mała więc może stąd decyzja komornika o zajęciu lokalu? Należności główne dla tych wierzycieli to 5 tys. i 10 tys. Jeżeli temat już był przepraszam i proszę o pomoc . Pozdrawiam Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robson21 Napisano Sierpień 25, 2021 Share Napisano Sierpień 25, 2021 czy odbierano nakazy zapłaty z sądu? 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mestre Napisano Sierpień 25, 2021 Autor Share Napisano Sierpień 25, 2021 Tak odbierałem. Głównie chodzi o to że komornik wybrał sposób egzekucji bardziej uciążliwy dla mnie Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robson21 Napisano Sierpień 26, 2021 Share Napisano Sierpień 26, 2021 egzekucja komornicza to nie bajka, jedynie rozmowa z wierzycielem może coś zmienić gdyż to wierzyciel jest gospodarzem tego postępowania a komornik wykonuje jego wnioski. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mestre Napisano Sierpień 26, 2021 Autor Share Napisano Sierpień 26, 2021 Z tym jezeli wierzyciel dał kilka sposobow na egzekucje Komornik zobowiazany jest wybrac sposobu jak najmniej dla mnie uciążliwego.A już siedzi mi na kontach i wyplacie.Wiec pozostaje skarga na czynnosci? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robson21 Napisano Sierpień 27, 2021 Share Napisano Sierpień 27, 2021 16 godzin temu, Mestre napisał: A już siedzi mi na kontach i wyplacie.Wiec pozostaje skarga na czynnosci? to podstawowe zajęcia więc skarga bezzasadna i w plecy 50 zł. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się