Skocz do zawartości

zajecie pensji

Gość barbara

Polecane posty

Dzień dobry mam pytanie mam umowę zlecenia dlug u komornika 3000zl czy komornik ma prawo zabrac cala pensje jak mam tylko ten dochod nie mam innego z tej pensji robie wszystkie oplaty

Zgodnie z przepisami kodeksu postępowania cywilnego, jeśli wynagrodzenie z umowy zlecenia stanowi wyłączny dochód dłużnika, to podlega takiej samej ochronie jak wynagrodzenie za pracę. W przypadku zwykłych długów, tj. nie będących długami alimentacyjnymi, wolna od zajęcia pozostaje kwota minimalnego wynagrodzenia za pracę. Przedstawia się to następująco:

1. przy podwyższonych kosztach uzyskania przychodu i uldze podatkowej – 1.928,62 zł
  2. przy podstawowych kosztach uzyskania przychodu i uldze podatkowej – 1.920,62 zł
  3. przy podwyższonych kosztach uzyskania przychodu bez ulgi podatkowej – 1.884,62 zł
  4. przy podstawowych kosztach uzyskania przychodu bez ulgi podatkowej – 1.876,62 zł

Więcej znajdzie Pani w naszym poradniku dostępnym na blogu: https://www.darmowyprawnik.eu/pensji-moze-zabrac-komornik-2018-r/

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
  • Utwórz nowe...