Marzdnka133 Napisano Listopad 15, 2021 Share Napisano Listopad 15, 2021 Witam. Mam komornika. Zajęte konto bankowe i wynagrodzenia. W tym miesiącu dostałam na konto odprawa i wynagrodzenie potrącone już na poczet komornika. Niestety resztą pieniędzy wpłynęła na konto zajęte przez komornika i nie mam do nich dostępu. Czytałam że nie komornik nie może zająć 2 tazyvteho samego wynagrodzenia. Jak odzyskać zajęte z konta pieniądze? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robson21 Napisano Listopad 16, 2021 Share Napisano Listopad 16, 2021 22 godziny temu, Marzdnka133 napisał: Witam. Mam komornika. Zajęte konto bankowe i wynagrodzenia. W tym miesiącu dostałam na konto odprawa i wynagrodzenie potrącone już na poczet komornika. Niestety resztą pieniędzy wpłynęła na konto zajęte przez komornika i nie mam do nich dostępu. Czytałam że nie komornik nie może zająć 2 tazyvteho samego wynagrodzenia. Jak odzyskać zajęte z konta pieniądze? złóż jak najszybciej pisemny wniosek o ograniczenie egzekucji z konta na które wpływają środki z wynagrodzenia za pracę pomniejszone już o potrącenia wykonane przez pracodawcę, dołącz do wniosku wyciąg z konta z ostatnich trzech miesięcy jako załączniki do wniosku, dostarcz ten wniosek do kancelarii lub wyślij listem poleconym pocztą polską. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marzdnka133 Napisano Listopad 16, 2021 Autor Share Napisano Listopad 16, 2021 Ile czasu komornik ma na rozpatrzenie tego wniosku? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robson21 Napisano Listopad 16, 2021 Share Napisano Listopad 16, 2021 16 minut temu, Marzdnka133 napisał: Ile czasu komornik ma na rozpatrzenie tego wniosku? minimum 7 dni, ale zawsze możesz porozmawiać z komornikiem lub jego zastępcą na ten temat, być może po zapoznaniu się z kwitami ograniczy egzekucje z konta, Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marzdnka133 Napisano Listopad 16, 2021 Autor Share Napisano Listopad 16, 2021 Dziękuję bardzo. Minimum 7 dni A jakiś czas który ich ogranicza że np nie dłużej niż 14 dni jest? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robson21 Napisano Listopad 16, 2021 Share Napisano Listopad 16, 2021 zależy od obłożenia kancelarii sprawami, według mojej opinii najlepiej udać się osobiście wraz z pisemnym wnioskiem (dwa egzemplarze), Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marzdnka133 Napisano Listopad 17, 2021 Autor Share Napisano Listopad 17, 2021 Mam jeszcze pytanie czy odprawa tak samo jak wynagrodzenie jest potracana w 50% czy w 100%? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robson21 Napisano Listopad 17, 2021 Share Napisano Listopad 17, 2021 tego Ci dokładnie nie powiem, Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Listopad 24, 2021 Share Napisano Listopad 24, 2021 Dnia 15.11.2021 o 17:42, Marzdnka133 napisał: Witam. Mam komornika. Zajęte konto bankowe i wynagrodzenia. W tym miesiącu dostałam na konto odprawa i wynagrodzenie potrącone już na poczet komornika. Niestety resztą pieniędzy wpłynęła na konto zajęte przez komornika i nie mam do nich dostępu. Czytałam że nie komornik nie może zająć 2 tazyvteho samego wynagrodzenia. Jak odzyskać zajęte z konta pieniądze? Niestety komornicy nie mają wglądu w konta bankowe i nie wiedzą z jakiego tytułu przesyłane są pieniądze z banku. To wina banku w tym przypadku, a nie komornika. Jednak wniosek należy kierować do komornika. Poza tym można złożyć skargę na bank do KNF i Rzecznika Finansowego. Na przyszłość takie sprawy nie powinny się powtarzać. Gdyby komornik nie zareagował właściwie zalecamy złożenie skargi do prezesa sądu rejonowego, przy którym działa komornik. Ma on możliwość wydawania władczych decyzji komornikowi w razie jego pomyłek. Nadto zachęcamy do sprawdzenia, czy egzekucja w ogóle może być prowadzona. To znaczy, czy wydany w sprawie tytuł wykonawczy nie jest wadliwy. Jest sporo takich przypadków w skali kraju (głównie EPU). Jeśli chciałaby Pani dokonać u nas darmowej analizy sprawy to zapraszamy do kontaktu: https://www.eurolege.pl/kontakt/ Chętnie pomożemy również w przeprowadzeniu procesu oddłużania z komornikiem. Zajmujemy się nie tylko umarzaniem egzekucji, ale również odzyskiwaniem zabranych przez komornika środków. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się