wiatraczek86 Napisano Listopad 15, 2021 Share Napisano Listopad 15, 2021 Witam. Moje trzy egzekucje prowadzi jeden komornik. Każda z nich ma oczywiście inny numer sprawy. Z moich wyliczeń wynika, że pierwszy dług już dawno został spłacony poprzez zajęcie wynagrodzenia oraz tego, co przekracza kwotę wolną od zajęcia na moim rachunku bankowym. Kwota wraz z dodatkowymi opłatami i odsetkami została uregulowana już kilka miesięcy temu. Jednak nie otrzymałam żadnej informacji o spłaceniu tego jednego długu, czy zamknięciu sprawy, a pieniądze z wynagrodzenia, czy z banku dalej są opisywane numerem tej pierwszej sprawy. W związku z tym pytanie: czy te wszystkie pieniądze ponad wpłatę pierwszego długu, które były potrącane do tej pory pokrywają już następny z innym numerem? I dlaczego nie przyszła mi żadna informacja? Bardzo dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Listopad 24, 2021 Share Napisano Listopad 24, 2021 Dnia 16.11.2021 o 00:13, wiatraczek86 napisał: Witam. Moje trzy egzekucje prowadzi jeden komornik. Każda z nich ma oczywiście inny numer sprawy. Z moich wyliczeń wynika, że pierwszy dług już dawno został spłacony poprzez zajęcie wynagrodzenia oraz tego, co przekracza kwotę wolną od zajęcia na moim rachunku bankowym. Kwota wraz z dodatkowymi opłatami i odsetkami została uregulowana już kilka miesięcy temu. Jednak nie otrzymałam żadnej informacji o spłaceniu tego jednego długu, czy zamknięciu sprawy, a pieniądze z wynagrodzenia, czy z banku dalej są opisywane numerem tej pierwszej sprawy. W związku z tym pytanie: czy te wszystkie pieniądze ponad wpłatę pierwszego długu, które były potrącane do tej pory pokrywają już następny z innym numerem? I dlaczego nie przyszła mi żadna informacja? Bardzo dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam. W takiej sytuacji warto byłoby skierować pismo do komornika o to w jaki sposób rozliczał poszczególne wpłaty. Powinien to zrobić możliwie dokładnie i szczegółowo. Jeśli tego nie zrobi albo będą wątpliwości co do rzetelności wyliczeń to należy wówczas złożyć skargę do prezesa sądu rejonowego, przy którym działa komornik. Może on wykonywać działania władcze nad komornikiem i jego działaniami. Należałoby również dokładnie przyjrzeć się także tytułom wykonawczym. Z naszego doświadczenia wynika, że część z nich nadaje się do uchylenia ze względu na podstawowe wady formalne. Zajmujemy się tym codziennie i pomagamy umarzać egzekucje i odzyskiwać pieniądze z tego tytułu. Zapraszamy do kontaktu. Chętnie przeanalizujemy sprawę i zobaczymy co da się zrobić. Wstępna analiza sprawy jest bezpłatna i do niczego nie zobowiązuje: https://www.eurolege.pl/kontakt/ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się