Skocz do zawartości

Nakaz zapłaty

Polecane posty

Witam, wolałbym w lepszych okolicznościach, ale cóż Ale do rzeczy, mam kilka chwilówek niespłaconych. Postanowienie w EPU to nakaz zapłaty ze statusem Wydano Zawiadomienie przyjdzie pocztą na nieaktualny adres. Czy mogę napisać zażalenie bez odebrania poczty, na podstawie adnotacji w EPU ? Czy w ogóle dam radę sam, czy niezbędny prawnik ? Kompletnie zielony jestem, dziękuję z góry za info.

7 godzin temu, iod napisał:

Witam, wolałbym w lepszych okolicznościach, ale cóż Ale do rzeczy, mam kilka chwilówek niespłaconych. Postanowienie w EPU to nakaz zapłaty ze statusem Wydano Zawiadomienie przyjdzie pocztą na nieaktualny adres. Czy mogę napisać zażalenie bez odebrania poczty, na podstawie adnotacji w EPU ? Czy w ogóle dam radę sam, czy niezbędny prawnik ? Kompletnie zielony jestem, dziękuję z góry za info.

zatem adres dla pozwanego jest błędny, data wydania nakazu zapłaty?, mówiąc szczerze już na tym etapie skorzystać trzeba z prawnika aby on napisał sprzeciw od nakazu zapłaty po zapoznaniu się z pozwem, a mówię dlatego że być może sprawa jest do ugrania na twoją korzyść ale to po analizie dokumentów.

Dnia 17.11.2021 o 12:55, iod napisał:

Jeśli nakazy zapłaty wysyłane były na nieprawidłowy adres to możliwe jest ich uchylenie i odzyskanie środków zabranych przez komornika  - jeśli do tego doszło. Zajmujemy się tym każdego dnia. Zapraszamy do kontaktu. Chętnie pomożemy.

https://www.eurolege.pl/kontakt/

Więcej na temat tego czym jest nakaz zapłaty w postępowaniu upominawczy oraz jak się od niego odwołać można znaleźć w tej publikacji: https://www.anty-dlug.pl/nakaz-zaplaty-w-postepowaniu-upominawczym/

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
  • Utwórz nowe...