Bartłomiej Napisano Listopad 26, 2021 Share Napisano Listopad 26, 2021 Witam. W grudniu mam dostać wynagrodzenie za pracę nagrodę i świadczenie święteczne. Łącznie jakieś 2400 zł . Wiem że kwota wolna to 2100 więc tyle będę mógł wybrać. A co z resztą kwoty? Zostanie natychmiast przekazana na konto czy będę mógł ją wybrać 1 stycznia? Mam konto w Santanderze i tam jest przelewane wynagrodzenie. Wcześniej miałem w Pekao SA i tam nie było problemów gdy miałem większe wpływy co miesiąc . Wybieralem 2100 a reszta przechodzila na następny miesiąc Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robson21 Napisano Listopad 26, 2021 Share Napisano Listopad 26, 2021 zapytaj na infolinii danego banku a jak nie będą chcieli udzielić informacji udaj się do oddziału banku i zapytaj. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Listopad 30, 2021 Share Napisano Listopad 30, 2021 Dnia 26.11.2021 o 01:49, Bartłomiej napisał: Witam. W grudniu mam dostać wynagrodzenie za pracę nagrodę i świadczenie święteczne. Łącznie jakieś 2400 zł . Wiem że kwota wolna to 2100 więc tyle będę mógł wybrać. A co z resztą kwoty? Zostanie natychmiast przekazana na konto czy będę mógł ją wybrać 1 stycznia? Mam konto w Santanderze i tam jest przelewane wynagrodzenie. Wcześniej miałem w Pekao SA i tam nie było problemów gdy miałem większe wpływy co miesiąc . Wybieralem 2100 a reszta przechodzila na następny miesiąc Ma Pan rację co do kwoty wolnej od zajęcia. Obowiązuje ona u źródła, czyli u pracodawcy. Niestety kiedy wpłynie na konto bankowe często jest bezprawnie przekazywana komornikowi przez bank prowadzący rachunek. Można próbować tego uniknąć, chociażby żądając wypłaty w gotówce, do ręki. Więcej pisaliśmy o tym na naszym blogu w tym miejscu: https://www.eurolege.pl/ile-moze-zajac-komornik/ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się