Mirabelka Napisano Listopad 30, 2021 Share Napisano Listopad 30, 2021 Witam. W skrzynce pocztowej był list od komornika ,w którym wzywał spółkę zoo do wykazu majątku w terminie 3 dni. Pytanie: czy w tym przypadku muszę złożyć wykaz majątku spółki. Nie wiem kiedy dotarł list, najprawdopodobniej był to list zwykły. Jak mam się ustosunkować do tej sytuacji. Czy taka forma dostarczenia korespondencji wiąże się z jakąś karą komorniczą? Dodam, że spółka ma zawieszoną działalność a ja mieszkam ok 200 km od siedziby firmy. Co w tej sytuacji zrobić. Odpowiadać na takie wezwanie czy nie reagować. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Grudzień 2, 2021 Share Napisano Grudzień 2, 2021 Dnia 30.11.2021 o 21:50, Mirabelka napisał: Witam. W skrzynce pocztowej był list od komornika ,w którym wzywał spółkę zoo do wykazu majątku w terminie 3 dni. Pytanie: czy w tym przypadku muszę złożyć wykaz majątku spółki. Nie wiem kiedy dotarł list, najprawdopodobniej był to list zwykły. Jak mam się ustosunkować do tej sytuacji. Czy taka forma dostarczenia korespondencji wiąże się z jakąś karą komorniczą? Dodam, że spółka ma zawieszoną działalność a ja mieszkam ok 200 km od siedziby firmy. Co w tej sytuacji zrobić. Odpowiadać na takie wezwanie czy nie reagować. Jeżeli był to list zwykły to nie ma dowodu doręczenia. Niemniej według przepisów pandemicznych listonosz list polecony może zostawić w skrzynce oddawczej adresata kwitując datę złożenia do skrzynki. Bywa to niebezpieczne. Zalecamy, aby sprawie bliżej przyjrzał się prawnik. Szczególnie, że w przypadku bezskuteczności egzekucji wobec spółki odpowiedzialność za długi ponoszą członkowie zarządu. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirabelka Napisano Grudzień 3, 2021 Autor Share Napisano Grudzień 3, 2021 Ok. Dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się