konter000 Napisano Grudzień 2, 2021 Share Napisano Grudzień 2, 2021 Witam, kilka dni temu komornik zajął moje konto na kwotę około 30 tys. zł. Mam w związku z tym kilka pytań. 1. Czy jeśli prowadzę jednoosobową działalność gospodarczą, nie mam do dyspozycji żadnej kwoty wolnej? Wiem, że chyba na koncie prywatnym jest, ale to oczywiste, że wynagrodzenie wpływa na konto firmowe. Zajęte jest zarówno konto firmowe, jak i prywatne. 2. Jak uniknąć wizyty komornika w domu? Nie mieszkam pod adresem zameldowania i wolę uniknąć konfrontacji rodziców z komornikiem.. Toksyczni rodzice w moim przypadku są większym obciążeniem psychicznym niż długi. 3. Czy lepiej kontaktować się z komornikiem, czy unikać kontaktu? Wiem, że jak tylko się z nim skonfrontuję, najprawdopodobniej poprosi o wykaz majątku. Choć jest niewielki, nie chcę go stracić, boję się też, że komornik weźmie rzeczy z wynajmowanego mieszkania, które są właściciela, a nie moje. Słyszałam, że i tak się zdarza. Kara za niewykazanie majątku także mi się nie widzi... Odpowiedzi na te pytania nie są proste, wiem, że różnie bywa. Chciałabym jednak dowiedzieć się, jak to z doświadczenia wygląda. Nigdy nie miałam styczności z komornikiem i jestem przerażona. Stres, strach, stres, strach. Planuję w ciągu miesiąca/dwóch spłacić całe zadłużenie, a raczej moi klienci będą je spłacać. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Grudzień 2, 2021 Share Napisano Grudzień 2, 2021 6 godzin temu, konter000 napisał: Witam, kilka dni temu komornik zajął moje konto na kwotę około 30 tys. zł. Mam w związku z tym kilka pytań. 1. Czy jeśli prowadzę jednoosobową działalność gospodarczą, nie mam do dyspozycji żadnej kwoty wolnej? Wiem, że chyba na koncie prywatnym jest, ale to oczywiste, że wynagrodzenie wpływa na konto firmowe. Zajęte jest zarówno konto firmowe, jak i prywatne. 2. Jak uniknąć wizyty komornika w domu? Nie mieszkam pod adresem zameldowania i wolę uniknąć konfrontacji rodziców z komornikiem.. Toksyczni rodzice w moim przypadku są większym obciążeniem psychicznym niż długi. 3. Czy lepiej kontaktować się z komornikiem, czy unikać kontaktu? Wiem, że jak tylko się z nim skonfrontuję, najprawdopodobniej poprosi o wykaz majątku. Choć jest niewielki, nie chcę go stracić, boję się też, że komornik weźmie rzeczy z wynajmowanego mieszkania, które są właściciela, a nie moje. Słyszałam, że i tak się zdarza. Kara za niewykazanie majątku także mi się nie widzi... Odpowiedzi na te pytania nie są proste, wiem, że różnie bywa. Chciałabym jednak dowiedzieć się, jak to z doświadczenia wygląda. Nigdy nie miałam styczności z komornikiem i jestem przerażona. Stres, strach, stres, strach. Planuję w ciągu miesiąca/dwóch spłacić całe zadłużenie, a raczej moi klienci będą je spłacać. Z Pana relacji wynika, że dobrze byłoby zacząć działać, aby przeciwstawić się komornikowi i prowadzonej egzekucji. Możemy bezpłatnie udzielić Panu wstępnej porady i dokonać darmowej analizy. Być może w Pana przypadku możliwym będzie umorzenie postępowania egzekucyjnego i odzyskanie pieniędzy zabranych przez komornika. Zapraszamy do kontaktu: https://www.eurolege.pl/kontakt/ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się