donia465 Napisano Styczeń 11, 2022 Share Napisano Styczeń 11, 2022 Część ,pisze w takiej sprawie. Mam zajęcie wynagrodzenia u pracodawcy kwota do ściągnięcia to 4500 . Już zostało łącznie pobrane 3600 komornik co miesiąc pobiera po 1800. Do spłaty zostało już tylko 900 zł ale obawiam się ,że w przyszłym mc pracodawca również przeleje 1800 zł na konto komornika i wtedy kwota ściągniętą będzie wyższa niż potrzeba. Czy mogę coś zrobić w tej sytuacji ? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robson21 Napisano Styczeń 11, 2022 Share Napisano Styczeń 11, 2022 3 godziny temu, donia465 napisał: Część ,pisze w takiej sprawie. Mam zajęcie wynagrodzenia u pracodawcy kwota do ściągnięcia to 4500 . Już zostało łącznie pobrane 3600 komornik co miesiąc pobiera po 1800. Do spłaty zostało już tylko 900 zł ale obawiam się ,że w przyszłym mc pracodawca również przeleje 1800 zł na konto komornika i wtedy kwota ściągniętą będzie wyższa niż potrzeba. Czy mogę coś zrobić w tej sytuacji ? jak komornik wyda postanowienie o kosztach czyli postanowienie kończące egzekucje, to jeżeli będzie nadwyżka po odliczeniu wszystkich kosztów, zostanie zwrócona Ci nadwyżka na wskazane konto przez Ciebie, Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Styczeń 12, 2022 Share Napisano Styczeń 12, 2022 19 godzin temu, donia465 napisał: Część ,pisze w takiej sprawie. Mam zajęcie wynagrodzenia u pracodawcy kwota do ściągnięcia to 4500 . Już zostało łącznie pobrane 3600 komornik co miesiąc pobiera po 1800. Do spłaty zostało już tylko 900 zł ale obawiam się ,że w przyszłym mc pracodawca również przeleje 1800 zł na konto komornika i wtedy kwota ściągniętą będzie wyższa niż potrzeba. Czy mogę coś zrobić w tej sytuacji ? Dzień dobry. Pracodawca nie powinien przelać więcej niż jest to wymagane. I jak wskazał wyżej użytkownik robson21 w razie przelewu większej kwoty powstanie nadwyżka do zwrotu. Jednak w tym miejscu wypadałoby sprawdzić czy egzekucja w ogóle może być prowadzona wobec Pana osoby. Każdego dnia trafia do nas od kilku do nawet kilkunastu spraw, w których osoby mające egzekucję komorniczą mogą doprowadzić do jej umorzenia i odzyskania pieniędzy. Jeśli chciałby Pan sprawdzić czy dałoby radę przeprowadzić taki proces też w Pana sprawie to zapraszamy do kontaktu. Analiza sprawy jest całkowicie bezpłatna: https://www.eurolege.pl/kontakt/ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się