Wiolcia Napisano Styczeń 19, 2022 Share Napisano Styczeń 19, 2022 Dzień dobry ja chciałabym prosić o poradę prawnika bo już sama nie wiem co robić problem jest w tym że Mój były partner z którym mam dziecko twierdzi że nasza mała córeczka będzie obciążona zadłużeniami bo bylemu partnerowi zmarła ciocia która nabrała kredytów chwilówek i jego rodzina odwołała się od płacenia zadłużeń czy to prawda że dziecko 4 i pół miesięczne może zostać obciążone długami podkreślam że dziecko nie nosi nazwiska ojca swojego biologicznego i nie mieszkamy z nim bo jak się dowiedział o ciąży to mnie zostawił samą z dzieckiem w brzuchu i co najgorsze nie płaci na dziecko a boję się podać go do sądu bo boję się że jak zgłoszę ojca biologicznego o alimenty że automatycznie dziecko sąd obarczy zadłużeniami jak się dziecko urodziło to mój aktualny już mąż wziął je na siebie i nosi męża nazwisko czy ojciec biologiczny dziecka ma prawo obarczyć dziecko swoje długami. Bardzo proszę o pomoc bo już sama nie wiem co robić Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Styczeń 20, 2022 Share Napisano Styczeń 20, 2022 7 godzin temu, Wiolcia napisał: Dzień dobry ja chciałabym prosić o poradę prawnika bo już sama nie wiem co robić problem jest w tym że Mój były partner z którym mam dziecko twierdzi że nasza mała córeczka będzie obciążona zadłużeniami bo bylemu partnerowi zmarła ciocia która nabrała kredytów chwilówek i jego rodzina odwołała się od płacenia zadłużeń czy to prawda że dziecko 4 i pół miesięczne może zostać obciążone długami podkreślam że dziecko nie nosi nazwiska ojca swojego biologicznego i nie mieszkamy z nim bo jak się dowiedział o ciąży to mnie zostawił samą z dzieckiem w brzuchu i co najgorsze nie płaci na dziecko a boję się podać go do sądu bo boję się że jak zgłoszę ojca biologicznego o alimenty że automatycznie dziecko sąd obarczy zadłużeniami jak się dziecko urodziło to mój aktualny już mąż wziął je na siebie i nosi męża nazwisko czy ojciec biologiczny dziecka ma prawo obarczyć dziecko swoje długami. Bardzo proszę o pomoc bo już sama nie wiem co robić Jaki ojciec wpisany jest w dokumentach stanu cywilnego? Tzn. czy jest to ojciec biologiczny czy też aktualny mąż? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się