macias45 Napisano Luty 4, 2022 Share Napisano Luty 4, 2022 Witam mam pytanie dostałem w zeszłym roku pod koniec sierpnia nakaz sądowy w celu zapłaty zadłużenia nic z tym nie zrobiłem i teraz dostałem zawiadomienie od komornika sądowego o wierzytelności znajdującej sie na rachunku bankowym dla dłużnika.Miałem nie spłaconą jedna chwilowke w wysokosci 1.485zł od sierpnia zeszłego roku. NALEŻNOŚĆ główna 1,485zł Odsetki 200zł koszty procesu 200zł koszty zastępstwa w egzekucji 200zł opłata egzekucyjna 300zł Mam nieskończone 25 lat pracuje na pełny etat na umowie na stałe mieszkam z rodzicami.Zarabiam najniższą krajową w tym miesiacu przyjdzie wypłata z dwoma sobotami.Moje pytanie to ile jest w stanie zabrac mi komornik z tej wypłaty co przyjdzie za kilka dni?? czy jest w stanie zabrać mi od razu całość jaką mam zapłacić ??? PROSZE O POMOC !!!!! DZIĘKUJĘ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Luty 4, 2022 Share Napisano Luty 4, 2022 1 godzinę temu, macias45 napisał: Witam mam pytanie dostałem w zeszłym roku pod koniec sierpnia nakaz sądowy w celu zapłaty zadłużenia nic z tym nie zrobiłem i teraz dostałem zawiadomienie od komornika sądowego o wierzytelności znajdującej sie na rachunku bankowym dla dłużnika.Miałem nie spłaconą jedna chwilowke w wysokosci 1.485zł od sierpnia zeszłego roku. NALEŻNOŚĆ główna 1,485zł Odsetki 200zł koszty procesu 200zł koszty zastępstwa w egzekucji 200zł opłata egzekucyjna 300zł Mam nieskończone 25 lat pracuje na pełny etat na umowie na stałe mieszkam z rodzicami.Zarabiam najniższą krajową w tym miesiacu przyjdzie wypłata z dwoma sobotami.Moje pytanie to ile jest w stanie zabrac mi komornik z tej wypłaty co przyjdzie za kilka dni?? czy jest w stanie zabrać mi od razu całość jaką mam zapłacić ??? PROSZE O POMOC !!!!! DZIĘKUJĘ Zgodnie z przepisami komornik powinien pozostawić na Pana koncie wypłatę w wysokości minimalnej krajowej. Jednak możemy założyć, że bank prowadzący Pana rachunek prześle komornikowi pieniądze w znacznie wyższej wysokości. Zachęcamy do zapoznania się z artykułem na naszym blogu w tym miejscu: https://www.eurolege.pl/ile-moze-zabrac-komornik/ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się