Skocz do zawartości

Błędny przelew na zadłużone konto

sasza444

Polecane posty

Witam, ojczym przez przypadek bo jest chory wysłał przelew z danymi mojej siostry na moje konto które jest zajęte przez komornika. Bank nic z tym nie może zrobić bo pieniądze zaksięgowany się natychmiast (konto w tym samym banku). Złożył dyspozycję o błędny przelew i bank pewnie będzie prosił mnie o zwrot, ale pieniędze są zablokowane. Czy jak pojde jutro do komornika z osobą do której należą pieniądze (moja siostra) to odblokuje konto na chwilę żeby odzyskała te pieniądze? One nie sa moje, należą do niej. Ojczym jest w Holandii na kwaratannie. Macie jakieś rady? 

8 godzin temu, sasza444 napisał:

Witam, ojczym przez przypadek bo jest chory wysłał przelew z danymi mojej siostry na moje konto które jest zajęte przez komornika. Bank nic z tym nie może zrobić bo pieniądze zaksięgowany się natychmiast (konto w tym samym banku). Złożył dyspozycję o błędny przelew i bank pewnie będzie prosił mnie o zwrot, ale pieniędze są zablokowane. Czy jak pojde jutro do komornika z osobą do której należą pieniądze (moja siostra) to odblokuje konto na chwilę żeby odzyskała te pieniądze? One nie sa moje, należą do niej. Ojczym jest w Holandii na kwaratannie. Macie jakieś rady? 

W takiej sytuacji komornik powinien odblokować środki, które omyłkowo zostały do Pana przelane. Jeśli komornik by tak nie zrobił, to należy złożyć skargę do prezesa sądu, przy którym działa komornik. Należy dokładnie i szczegółowo opisać sprawę. Prezes sądu rejonowego on wydawać władcze polecenia komornikowi.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
  • Utwórz nowe...