Skocz do zawartości

Egzekucja za niezapłacone uzbezpieczenie OC

matek967

Polecane posty

Witam.

Komornik prowadzi egzekucje wobec mnie za niezapłaconą polisę OC za samochód. Umowa została zawarta w grudniu 2018r., auto sprzedałem w marcu 2019r., ale nie przesłałem umowy kupna-sprzedaży auta do ubezpieczyciela, obecnie roszczenie jest na pełną kwotę ubezpieczenia czyli za cały okres. Moje pytanie czy jeśli obecnie prześlę umowę do ubezpieczyciela to kwota zostanie zmniejszona tylko do okresu kiedy posiadałem auto?

Z góry dziękuję za odpowiedź

35 minut temu, matek967 napisał:

Witam.

Komornik prowadzi egzekucje wobec mnie za niezapłaconą polisę OC za samochód. Umowa została zawarta w grudniu 2018r., auto sprzedałem w marcu 2019r., ale nie przesłałem umowy kupna-sprzedaży auta do ubezpieczyciela, obecnie roszczenie jest na pełną kwotę ubezpieczenia czyli za cały okres. Moje pytanie czy jeśli obecnie prześlę umowę do ubezpieczyciela to kwota zostanie zmniejszona tylko do okresu kiedy posiadałem auto?

Z góry dziękuję za odpowiedź

Jeśli sprawa jest już na etapie egzekucji komorniczej to takie działania nic nie dadzą. Tak sądzimy, ponieważ wierzyciel dysponuje już tytułem wykonawczym i może prowadzić egzekucję. Należałoby uchylić tytuł wykonawczy. Widzimy ku temu możliwości. Chętnie pomożemy. Zapraszamy do kontaktu: https://www.eurolege.pl/kontakt/

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
  • Utwórz nowe...