matek967 Napisano Luty 16, 2022 Share Napisano Luty 16, 2022 Witam. Komornik prowadzi egzekucje wobec mnie za niezapłaconą polisę OC za samochód. Umowa została zawarta w grudniu 2018r., auto sprzedałem w marcu 2019r., ale nie przesłałem umowy kupna-sprzedaży auta do ubezpieczyciela, obecnie roszczenie jest na pełną kwotę ubezpieczenia czyli za cały okres. Moje pytanie czy jeśli obecnie prześlę umowę do ubezpieczyciela to kwota zostanie zmniejszona tylko do okresu kiedy posiadałem auto? Z góry dziękuję za odpowiedź Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Luty 16, 2022 Share Napisano Luty 16, 2022 35 minut temu, matek967 napisał: Witam. Komornik prowadzi egzekucje wobec mnie za niezapłaconą polisę OC za samochód. Umowa została zawarta w grudniu 2018r., auto sprzedałem w marcu 2019r., ale nie przesłałem umowy kupna-sprzedaży auta do ubezpieczyciela, obecnie roszczenie jest na pełną kwotę ubezpieczenia czyli za cały okres. Moje pytanie czy jeśli obecnie prześlę umowę do ubezpieczyciela to kwota zostanie zmniejszona tylko do okresu kiedy posiadałem auto? Z góry dziękuję za odpowiedź Jeśli sprawa jest już na etapie egzekucji komorniczej to takie działania nic nie dadzą. Tak sądzimy, ponieważ wierzyciel dysponuje już tytułem wykonawczym i może prowadzić egzekucję. Należałoby uchylić tytuł wykonawczy. Widzimy ku temu możliwości. Chętnie pomożemy. Zapraszamy do kontaktu: https://www.eurolege.pl/kontakt/ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się