kasiom Napisano Luty 17, 2022 Share Napisano Luty 17, 2022 Hej, Spłaciłam dwie pożyczki z opóźnienien, będąc w stałym kontakcie z wierzycielami, na bieżąco ustalaliśmy terminy i kwoty. Gdy już wszystko zostało splacona, dostałam nakazy do załaty w postępowaniu upominawczym. Obie firmy twierdzą, że sprawy zamknięte i mam zignorować nakaz. Jak to wygląda od strony prawnej? Boje się, że gdy nie wniosę sprzeciwu, to zostanę obciążona kosztami sądowymi.... 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Luty 17, 2022 Share Napisano Luty 17, 2022 42 minuty temu, kasiom napisał: Hej, Spłaciłam dwie pożyczki z opóźnienien, będąc w stałym kontakcie z wierzycielami, na bieżąco ustalaliśmy terminy i kwoty. Gdy już wszystko zostało splacona, dostałam nakazy do załaty w postępowaniu upominawczym. Obie firmy twierdzą, że sprawy zamknięte i mam zignorować nakaz. Jak to wygląda od strony prawnej? Boje się, że gdy nie wniosę sprzeciwu, to zostanę obciążona kosztami sądowymi.... Absolutnie nie można zignorować takich pism! W przeciwnym razie wierzyciel będzie dysponował tytułem wykonawczym i może on zostać w przyszłości użyty. Można wówczas zapłacić 2 razy za to samo. Należy zaskarżyć te nakazy. Jest na to termin 2 tygodni od dnia odbioru przesyłki. Chętnie pomożemy w całej procedurze. Zapraszamy do kontaktu: https://www.eurolege.pl/kontakt/ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się