Skocz do zawartości

spłacona pożyczka a nakaz zapłaty

Polecane posty

Hej,

Spłaciłam dwie pożyczki z opóźnienien, będąc w stałym kontakcie z wierzycielami, na bieżąco ustalaliśmy terminy i kwoty. Gdy już wszystko zostało splacona, dostałam nakazy do załaty w postępowaniu upominawczym. Obie firmy twierdzą, że sprawy zamknięte i mam zignorować nakaz. Jak to wygląda od strony prawnej? Boje się, że gdy nie wniosę sprzeciwu, to zostanę obciążona kosztami sądowymi....

• Like 1

42 minuty temu, kasiom napisał:

Hej,

Spłaciłam dwie pożyczki z opóźnienien, będąc w stałym kontakcie z wierzycielami, na bieżąco ustalaliśmy terminy i kwoty. Gdy już wszystko zostało splacona, dostałam nakazy do załaty w postępowaniu upominawczym. Obie firmy twierdzą, że sprawy zamknięte i mam zignorować nakaz. Jak to wygląda od strony prawnej? Boje się, że gdy nie wniosę sprzeciwu, to zostanę obciążona kosztami sądowymi....

Absolutnie nie można zignorować takich pism! W przeciwnym razie wierzyciel będzie dysponował tytułem wykonawczym i może on zostać w przyszłości użyty. Można wówczas zapłacić 2 razy za to samo. Należy zaskarżyć te nakazy. Jest na to termin 2 tygodni od dnia odbioru przesyłki. Chętnie pomożemy w całej procedurze. Zapraszamy do kontaktu: https://www.eurolege.pl/kontakt/

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
  • Utwórz nowe...