Skocz do zawartości

Zawiadomienie o rozpoczęciu egzekucji na błędny adres

mich1104

Polecane posty

Dzień dobry, dostałem zawiadomienie o rozpoczęciu egzekucji komorniczej na adres, pod którym nie mieszkam od ponad pięciu lat i nie jestem tam zameldowany od prawie dwóch. Wcześniej dostałem również na ten nieważny adres pismo z e-sądu, że wierzyciel skierował sprawę na drogę postępowania sądowego. Nie zostałem w żaden inny sposób poinformowany o takich działaniach i nie miałem nawet jak wnieść sprzeciwu. Wierzycielem jest Svea ekonomi cyprus. Dzisiaj wchodzę na konto bankowe i widzę, że widnieje na nim informacja o zajęciu egzekucyjnym. Co mogę zrobić w takiej sytuacji? Czy mogę złożyć gdzieś odwołanie? 

15 godzin temu, mich1104 napisał:

Dzień dobry, dostałem zawiadomienie o rozpoczęciu egzekucji komorniczej na adres, pod którym nie mieszkam od ponad pięciu lat i nie jestem tam zameldowany od prawie dwóch. Wcześniej dostałem również na ten nieważny adres pismo z e-sądu, że wierzyciel skierował sprawę na drogę postępowania sądowego. Nie zostałem w żaden inny sposób poinformowany o takich działaniach i nie miałem nawet jak wnieść sprzeciwu. Wierzycielem jest Svea ekonomi cyprus. Dzisiaj wchodzę na konto bankowe i widzę, że widnieje na nim informacja o zajęciu egzekucyjnym. Co mogę zrobić w takiej sytuacji? Czy mogę złożyć gdzieś odwołanie? 

Z opisu sprawy wynika, że mamy do czynienia z klasycznym nieprawidłowy doręczeniem tytułu egzekucyjnego przez sąd. W związku z tym tytuł wykonawczy stanowiący podstawę egzekucji jest całkowicie wadliwy i powinien ulec uchyleniu. W wyniku tego możliwe będzie umorzenie egzekucji i odzyskanie wszystkich zabranych do tej pory pieniędzy przez komornika. Zajmujemy się takimi sprawami codziennie. Zapraszamy do kontaktu. Chętnie pomożemy: https://www.eurolege.pl/kontakt/

Jednocześnie zachęcamy do zapoznania się z artykułem poświęconym temu tematowi na naszym blogu: https://www.eurolege.pl/jak-wstrzymac-komornika/

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
  • Utwórz nowe...